Spanning in Sexbierum
Spanning in Sexbierum

Spanning in Sexbierum

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van deze week staat in Friesland en wel in Sexbierum. Het is afkomstig van Henk en is ook te vinden op zijn site: henk50 Ik heb er verder niets aan toe te voegen, behalve dat hij nog aangeeft dat het aan Foarrijp staat en valt onder Sexbierum en geef hier verder zijn originele tekst weer:
Midden in de ruimte – op de grens van de gemeentes Harlingen en Franekeradeel – staat een elektriciteitshuisje, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Op de stafkaart kan ik het niet eens vinden. Maar het biedt aanknopingspunten voor mijmeringen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Eigenlijk kan ik mezelf wel een beetje vereenzelvigen met dit huisje. Daar sta ik dan, midden in dit weidse land. Af en toe neemt de spanning toe. Dan kan ik die ruimte om me heen goed gebruiken. Geef me de ruimte en de spanning vloeit vanzelf weer af. Zet me niet vast, want dan word ik de honderdjarige die uit het raam klimt en verdwijnt. Alleen loopt het bij mij dan minder goed af. Ik breek mijn been en word alsnog aan handen en voeten gebonden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

12 Comments

  1. Waarvoor staat dat huisje daar? Zo’n bouwwerkje kost toch een boel geld, moet onderhouden worden, en zal dus ongetwijfeld een functie hebben. Was men daar ooit van plan een flatgebouw neer te zetten, een fabriek of een vinex wijk? Heel hachelijk!

  2. Goede morgen Sjoerd. Goh ik ben vroeger wel eens daar in de buurt op een boerderij geweest. Daar woonden de ouders van een studievriendin van me. Maar ja toen lette ik niet op trafo huisjes dus dit huisje ken ik niet , weer eens wat anders zo te zien.
    Ik wens je een fijne tweede paasdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.