De Laplander
De Laplander

De Laplander

click to see the pictures big

bVision & Photography

Volvo Cross Country C303 ook wel “Laplander” genoemd is het basismodel van een reeks terreinvoertuigen gemaakt door Volvo. Het heeft een beetje de functionaliteit van een Mercedes Unimog. De auto heeft portaalassen en is voorzien van sperdifferentiëlen. Dit samen zet hem wat hoger op de wielen. De “Terrängbil” was leverbaar met 4×4 en met 6×6 aandrijving. Bij de 6×6 aandrijving werd er een extra achteras bijgeplaatst. Je kon deze auto in allerlei vormen en maten krijgen en ze waren ontwikkeld voor militair gebruik, maar je kon er ook hulpdiensten zoals brandweer in tegenkomen. De motor in deze wagen is afkomstig uit de Volvo 164 (een B30 motor), zij het dat er een andere nokkenas in is aangebracht.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. En dit exemplaar is uit 1976. 😉 Deze TGB’s werden tussen 1974 en 1984 geproduceerd.

    Wat ik altijd leuk vind is dat wij automobil tegenwoordig verkorten tot auto en zij tot bil.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.