Nederlands Openluchtmuseum
Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

click to see the pictures big

bVision & Photography

Oh jee, en ik maar denken dat iedereen zou weten dat deze stoommachine in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem staat. De machine staat in het pand van de stoomzuivelfabriek Freia uit Veenwouden (nummer 52 op de kaart, rechtsboven in de hoek). Deze fabriek werd in 1879 geopend. De fabriek maakte gebruik van stoomaandrijving voor zijn machines. In 1918 werd de fabriek aangesloten op het elektriciteitsnet en was destijds een van de grootste zuivelfabrieken in Friesland. In 1991 werd het oudste gedeelte van de fabriek na een jarenlange stilstand afgebroken en opnieuw opgebouwd op het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. hanscke

    Een paar jaar geleden hebben wij dit ook gezien. Het komt dicht uit de buurt waar wij wonen. Veenwouden dacht ik, nee weet ik zeker. Tien kilometer bij ons vandaan.

  2. Nou ja lol… ik gaf antwoord en toen ik op post comment had geklikt, dacht ik.. zou weleens in de zuivelfabriek van Arnhem in museum kunnen zijn, whahahaha ik twijfelde nog, zal ik dat er nog bij zetten maar nee.. nou ja… dan denk ik dat ik hier ook nog wel foto’s van heb 😉 Absoluut, moet ik even graven!

    X

  3. Goede morgen Sjoerd. Ik ben wel eens in het openluchtmuseum geweest, maar dat was toch al een jaar of tien terug denk ik, Maar dit herinner ik me niet vrees ik.
    Fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.