Pontiac Catalina
Pontiac Catalina

Pontiac Catalina

click to see the pictures big

bVision & Photography

Een plaatje van wat in Amerika de absolute top was in de Pontiac reeks en hier in beeld gebracht door Marthy van heen en terug naar de Ardèche. Ze schreef hierbij: Ja, je komt nog eens wat tegen als je fotomappen opruimt. Foto’s zijn genomen jl maart in Naarden toen we een stuk van het Zuiderzeepad liepen. Ze zijn niet echt geweldig gemaakt, mijn medelopers liepen al door, dus je ziet maar of je ze gebruikt.
En uiteraard als een medeblogger een klassieke auto fotografeert voor me, zal ik deze zeker plaatsen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze Pontiac Catalina is geen kleintje te noemen, hij past maar nauwelijks op een breedbeeld camera als de straat te eng is. Maar dat mag ook wel met zijn 6.5 liter 8 cilinder motor. Dat bakbeest stamt uit 1966 en is met recht een klassieker, ik heb echter het idee dat als je deze start je meer verbruikt dan mijn golf op een hele dag… Maar goed, als liefhebber moet je er iets voor over hebben. Pontiac was een General Motors merk en werd in Nederland bekend door de Pontiac Trans Am waarin de intelligente KITT de hoofdrol speelde (Knight Rider). Door problemen bij General Motors was het in 2010 einde oefening voor Pontiac.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

  1. Ric

   Wat leuk om mijn auto hier te zien. En wat een opmerkingen en vragen. De reden waarom ik zo’n auto heb is omdat het een droom is, en ja hij verbruikt veel en ik rij gewoon op benzine en ja ook dagelijks. Maar ik heb hem niet omdat ie zo lekker zuinig is. Ik woon in die straat en ja t is krap af en toe, maar dat leer je vanzelf snel als je er dagelijks mee rijdt.Kosten vallen ook wel mee, wegenbelasting niks, verzekering weinig, onderhoud is ook goedkoop alleen benzine is duur, maar als je er een beetje normaal mee doet 1 op 5 a 6. Overigs gaat er ruim 85 liter benzine in dus niet pomp naar pomp. ( is als eigenaar vrij irritant om altijd maar te horen) je koopt niet zo;n auto vanwege de kosten die t mee brengt. \en geluid maakt deze zeker. De motor is een 6.6 liter afkomstig uit een 1967 GTO, deze is in dit jaar onder garantie geplaatst door de fabriek. en na een paar aanpassingen (grotere carb, andere uitlaat, ontsteking etc etc) ruim 400 PK

 1. Ja… de benzine… nu weet ik dat het daar een stuk goedkoper is dan hier, maar wat bezielt een persoon om zo’n groot bakbeest hier te rijden vraag ik mij dan af, wat zijn die kosten, hahaha 😉 Ik ben zo praktisch opgevoed 😛

  X

 2. Ik vind dit niet echt een fraaie wagen, het is vooral een groot bakbeest.
  Mijn achterbuurman heeft een hele grote Cadillac, die rijdt 1 op 5, maar met maximaal 3000 kilometer per jaar valt het nog wel mee met de kosten. Die kilometers zijn dan vaak met een bruidspaar, om de kosten van de auto een beetje terug te verdienen.

  De Pontiac TransAm is toch ook bekend van de films over Smokey and the bandit? Mijn zwager René had de Pontiac Firebird gekocht (1978 model), dat was een Transam met een 5.7 liter motor ipv 6,9. Die Firebird reed op lpg 1:3, maar dat motorgeluid zal ik nooit vergeten. Hard ging dat ding ook, maar daar ga ik verder niks over vertellen, dat waren jeugdzonden… 😉

 3. Ik zou hem niet durven parkeren, zo’n groot joekel. Maar hij is prachtig en mooi onderhouden. Echtgenoot houdt van dit soort wagens met een eigen stijl, maar koos gelukkig voor een praktischer model, waar ik ook mee uit de voeten kan.
  De link naar je blog geef ik straks door aan een neef, die helemaal gek van oude auto’s is. Internet is net een olievlek, steeds meer mensen linken dagelijks naar en van elkaar 😉

 4. Goede morgen Sjoerd. Als je zo’n bakbeest hebt en er elke dag mee zou rijden, mag je er wel een benzinepomp bij kopen. En parkeren zal ook niet zo simpel zijn. Mijn kaatje is dan wat vriendelijker in het gebruik. Man wat een slagschip is het. Maar wel mooi onderhouden en de eigenaar zal hem vast niet als dagelijks vervoersmiddel gebruiken.
  Ik wens je een fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.