U-trechters
U-trechters

U-trechters

Ik hoor u denken, maar dat hoeft niet. Op mijn weg terug van de leasemaatschappij waar ik de Volkswagen Golf moest inleveren mocht ik een aardig eindje lopen om op het station uit te komen. Een kilometertje of vijf, een uitdaging voor mij. Maar het heeft ook voordelen, je ziet nog eens wat en je mag rustig even stoppen om een foto te maken. Zoals van de op de foto staande voormalige zandtrechters in de rustieke veilinghaven, vlak bij de Nelson Mandelabrug. Voormalig wil zeggen dat ze helemaal zijn omgebouwd tot vergaderruimtes voor maximaal 20 personen, waar je fijne brainstormsessies kunt houden of gewoon bijeenkomsten kunt organiseren. Er zijn ramen rondom zodat je een heel ruimtelijk idee hebt als je er binnen zit. En uiteraard kan er ook voor de catering gezorgd worden. En Hoe noem je die dingen dan, uiteraard U-trechters.
Het Openbaar vervoer wil ik het niet meer over hebben dat is compleet verloren geraakt. Sakkerdjie, welke poortjes moet je nu hebben, de gele, de blauwe of de paarse en waar moet je wel, of niet in of uitchecken. Een niet Nederlander gaat er compleet van over zijn nek, daar snap toch niemand wat van. Het lijkt warempel op de Belastingdienst. Leuker kunnen we het niet maken… Echt niet. En ik wil ook geen gebruiksaanwijzing hier horen van hoe het wel moet, het is compleet ridicuul.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 reacties

 1. Kakel

  Bij mij is het andersom dan bij Morgaine: ik loop makkelijker 5 km weg in de polder dan in de stad, omdat ik in de polder kan doorlopen. In de stad is het vaak meer slenteren en links en rechts oponthoud.
  Ik zag inderdaad ramen zitten in die U-trechters. Uiteraard dacht ik dat je het over de bewoners van de stad U had (-:

 2. Je hebt 5 km, en 5 km, ja het is pittig, ook in een stad, toch merk ik voor mijzelf op, dat ik 5 km in de stad, makkelijker weg loop dan hier in de polder, hahaha zal door de afleiding zijn van wat je tegen komt en net als jij, dat je foto’s maakt onderweg 😀

  X

 3. marjolijn1

  Een hele belevenis zo’n tochtje naar een grote stad.
  Met het openbaar vervoer heb ik ook niets,
  Al was het gistermorgen op de weg ook niet pluis, met het verkeersinfarct voor Utrecht. Maar hopelijk heb jij er niet veel last van gehad.

 4. Goede morgen Sjoerd. Ik mijd het OV zoveel mogelijk, hier is er af en toe een bus naar de stad ik geloof in de ochtend en avond twee per uur overdag eentje en dan , mocht ik met het OV naar het ziekenhuis toe moeten,dan blijf ik overstappen, een drama. Laten we het daar maar niet over hebben. Ik ga met Kaatje. Alleen naar A’dam wil ik wel eens per trein gaan, maar dan met Kaatje tot het station natuurlijk.
  Maar door te wandelen heb je weer rustig wat mooie foto’s kunnen maken, dat is voor ons ook weer leuk.
  Fijne donderdag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.