Back in time… 2007
Back in time… 2007

Back in time… 2007

10 jaar terug alweer, in 2007 maakte ik deze foto op de Steenberg in Hoensbroek. De Steenberg is een oude mijnwerkers wijk waar alle houten huisje van destijds vervangen zijn door nieuwbouw. De stenen mijnwerkerswoningen, klein weliswaar, maar zo mooi gelegen in het groen zijn een verrijking van het Limburgs industrieel erfgoed zijn blijven staan. Het zou zonde zijn om deze monumentjes af te breken. In zo’n oud houten mijnwerkerswoninkje ben ik geboren, geen foto’s helaas maar ik kan het me zo voor de geest halen. Kleine huisjes, maar wel met gezinnen met vijf of zes kinderen. De ouders met de allerkleinste sliepen beneden, de rest op de zolder…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Kakel

  Het huis in Rotterdam waar ik met m’n ouders en broertje ben opgegroeid was heel klein maar ook hartstikke gezellig. Dat kleine had wel wat…
  Mooie foto!

 2. Soms he Sjoerd, klaag ik hier al over mijn huisje, dat ik er alleen woon en nog ruimte tekort lijk te hebben nu, en dat ik dan zeg, dat ik heir ooit met 3 personen heb gewoond… hahahaha

  Mjah… Tijden veranderen duidelijk 😉

  x

 3. merel

  ik heb twee keer proberen te reageren maar zie niets verschijnen. Denk dat ik bij jou ook in de spam ben terecht gekomen. Gebeurt meer en meer dus dan maar proberen zonder skynetadres dan moet het wel lukken

  zo’n huisjes mogen zeker niet verdwijnen
  ook mijn moeder leefde vroeger in een mijnwerkershuise

 4. logbankje

  Dat is een mooie herinnering, jammer dat je geboorte huis er niet meer is.
  Men moet het verleden voor een deel wel blijven behouden, kan heel leerzaam zijn voor komende generaties. Hans

 5. Ik was de enige jongen, dus ik had een eigen kamer.. wat een luxe he. Ik was er maar wat blij mee. Yaron en Shirel slapen nu ook nog op 1 kamer. Niet omdat het moet, maar omdat ze het willen. Prima toch.

  Love As always
  Di Mario

 6. Goede morgen Sjoerd. Ja die huisjes zijn mooi, maar vroeger hadden kinderen ook geen eigen slaapkamer. Ik heb tot mijn zeventiende een kamer met eerst twee zussen en daarna één zus moeten delen. Nooit een plaats waar je ongestoord alleen kon zijn. Maar je dat was ook normaal in die tijd. En we zijn allemaal tamelijk normaal groot geworden.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.