Terrorisme

Terrorisme

Dachten we na de Koude Oorlog (1945-1989) een vrij land te zijn, wie kon ons wat doen, we hadden toch alles goed geregeld. Maar niets is minder waar, terrorisme is een onzichtbare vijand. Op de foto ziet u de toegang tot de vrij toegankelijke braderie op Hemelvaartsdag in Hoensbroek. Een complete barricade is er opgericht om mogelijke aanslagen met auto’s te voorkomen. En zeker is zeker, binnen het afgeschermde gebied ligt ons politiekantoor… Voor de rest had ik het idee dat het iets minder druk was dan de voorgaande jaren, maar dat kan ook komen omdat ik gewoon verder gewerkt heb waar ik aan begonnen was. Een deel van het plafond is klaar en aan de voorzijde zijn de kozijnen geschuurd en geschilderd. Nu zijn eerst de boekenkasten aan de voorzijde aan de beurt daarna verhuizen we naar achter. Als ik gisteren een prijsvraag had uitgeschreven had Marlou deze gewonnen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Kakel

  Je kant beter energie in je huis steken dan in een braderie. Ik heb het daar meestal snel gezien. Slenteren vind ik zo erg. Maar terrorisme nog veel, veel erger.
  Ik vraag me af wanneer wij aan de beurt zijn…

 2. logbankje

  Helaas Sjoerd het gaat tot het straatbeeld behoren als er iets is te vieren.
  Iets vieren met ogen in je achterhoofd. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. Als iemand echt wil, dan houdt zo’n hek echt niet tegen, dat was wel duidelijk in Apeldoorn ooit met Koninginnedag toen nog ….

  Het is ook te gek voor woorden inderdaad, maar ik laat mij niet tegen houden daardoor, maar hier was niets te doen, niets georganiseerd, dus ben ik gewoon lekker thuis gebleven 😉

  Fijn dat je zo opschiet al in je huis, ik wacht nog even op het vakantiegeld dan ga ik ook even witsel shoppen met mijn moeder samen, omdat die emmers eigenlijk te zwaar zijn voor op de fiets, hahahaha

  X

 4. Ha die Sjoerd!

  Tuurlijk… ik ken je toch een beetje!
  Jij bent gewoon aan de slag gegaan.Bravo!

  Sja… hier in Haarlem was Bevrijdingspop ook een soort van fort.
  Jammer dat het moet, maar je wilt je toch veilig voelen.

  groet!
  Marlou

  .

 5. Goede morgen Sjoerd. Hier met de drie feestdagen op het dorp was er helemaal niets extra beveiligd.We hebben hier geloof ik maar één agent op het dorp,alleen in het topseizoen zie je hier agenten te paard op het strand. Ik denk ook niet dat er zo snel een extremist hier terecht zou komen, dart maakt natuurlijk minder indruk op de wereld, dan in een stad. Maar druk was het wel al die eerste dag. Ik ben even aardbeien wezen kopen, en er was erg veel volk, ook hoorde ik veel Duits , Frans en Vlaams spreken.
  Maar als we ons gaan richten op gevaar, dan trekken we dat juist aan. Angst en verderf willen ze juist zaaien .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: