Spanning in Wesel
Spanning in Wesel

Spanning in Wesel

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Deze maal komt het trafohuisje af van Micheline, beter bekend als Merel. Ze schrijft op haar blog, Ogen in de schaduw hele mooie gedichten. Ofwel gedichten van Micheline Cuypers geweven met de emotie die haar overvalt.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Via Facebook stuurde ze mij een paar Foto’s van een huisje aan de Fischertorstrase in Wesel. Wesel is een historische vestingstad en hoofdstad van Kreis Wesel in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Wesel ligt aan de rivier de Rijn, gelegen tussen het Ruhrgebied en de Nederlandse grens bij Bocholt. (wiki)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Wesel behoorde tot het Hertogdom Kleef, dat sinds 1666 deel uitmaakte van Brandenburg-Pruisen. Het heeft sterke historische banden met Nederland. Tijdens de Inname van Wesel (1629) werd de stad bevrijd van de Spaanse bezetting. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog kende de stad een groot aantal protestants-Nederlandse vluchtelingen die voor de Spaanse vervolgingen waren gevlucht. In Wesel werd tot in de 19e eeuw een aan het Nederlands verwant dialect gesproken.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

12 Comments

  1. Kakel

    Het verhaal over de Tachtigjarige oorlog borrelt meteen weer in me omhoog. Ik heb er pas een historische roman over gelezen die veel indruk op me heeft gemaakt. Voor vestingsteden heb ik sowieso een zwak. En inmiddels ook al aardig voor trafohuisjes. Dit is een fraai exemplaar. De eenvoud zelve en omarmt door de natuur (-:

  2. Goede morgen Sjoerd, hier heeft het nog geen druppel geregend dus zo weer sproeien. Maar eerst even een blogrondje. Merel heeft dus goed aan je gedacht, Een simpel huisje in het groen, netjes op de foto gezet.
    Wesel ken ik niet, alleen van de echoput (hoe heet de burgemeester van Wesel. . .) Die ken je ook wel neem ik aan.
    Voor vandaag een fijne zondag gewenst .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.