Renault Dauphine (1956-1967)
Renault Dauphine (1956-1967)

Renault Dauphine (1956-1967)

click to see the pictures big

bVision & Photography

Soms krijg je een aantal foto’s van een auto toegestuurd waar een hele historie aan vast zit. Zoals aan deze Renault Dauphine. Gespot door Marty in het Franse Tournon sur Rhône. Een schitterde auto welke destijds erg populair was bij de opkomende rallysport, vooral de iets zwaarder gemotoriseerde Renault Dauphine Gordini. Maar laten we eerst Marthy haar verhaal doen:

click to see the pictures big

bVision & Photography

Ha Sjoerd
Dit autootje zagen we verleden week staan in Tournon sur Rhône waar we een mooie tuin bezochten. Ik vind de kleur wat bleekscheterig maar verder vind ik het een schatje. Mijn man vond dat ik ook een foto van het dashborard moest nemen maar dat lukte niet erg doordat de ramen erg vuil waren. Je weet, ik doe veel voor je dus heb ik nog geprobeerd ze een beetje schoon te krijgen maar dat lukte maar ten dele.
Groet Marthy

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Renault Dauphine heeft de aandrijving en de motor achterin de auto liggen. Een 4 deurs ponton als opvolger van de Renault 4CV. Hij werd geproduceerd van 1956-1967. Vergis je niet, met een productie van meer dan 2 miljoen auto’s was het een grote concurent van auto’s zoals de Volkswagen Kever, Morris Minor, Mini and Fiat 500. Het waren de pioniers van de na oorlogse autobrache in Europa. Daarnaast zijn er veel in licentie gemaakt en fabrikante gebruikte de body om hun eigen versie te maken. De bleekscheet van Marthy was destijds een originele kleur en erg populair.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. pjotr

  Een leuk model. Qua techniek, plaatwerk en wegligging duidelijk minder. Ik heb er een gehad in deze lichtblauwe kleur. Motor vertikte het, roestplekken door het lichte blauw en aan de onderkant slechts een roestplek, maar wel een heeele grote.over de hele bodem. Kortom, geen goede herinneringen.

 2. Leuk autootje! Die naam Gordini gebruikt Renault nog steeds, ik heb vorig jaar in een hele snelle Clio Gordini gereden, ook erg leuk, maar niet zo’n klassieker als de auto op de foto.

 3. Geweldig dit, ook een renault, en wat zij heeft gedaan, heb ik ook geprobeerd, maar de ramen van die renault die wij zagen, was nog smeriger, ik had namelijk nog de achterbak op de foto genomen, de binnenkant, omdat daar de originele velgen in lagen, totaal mislukt! 😉

  Prachtige vorm ook deze 😀

  X

 4. Goede morgen Sjoerd. Mooi oud wagentje, ik herinner me dat een oom van mij begin jaren zestig dit model had in een soort crème uitvoering, ook tamelijk bleek van kleur.
  Ik wens je een fijn weekend toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.