De eerste wasbeurt

click to see the pictures big

bVision & Photography

Niet dat de auto toe was aan een wasbeurt, mooi weer en normaal als ik thuis ben staat de auto altijd in de garage, maar op weg naar Valkenburg binnendoor via Arensgenhout klapte wat op de voorruit. Het zag er vrij bloederig uit, maar het was wel erg donkerrood, met het zonnetje erop droogde het al snel uit tot een paarse massa. Tsja, je bent onderweg, de ruitenwissers konden er net niet aan, dus maar even plannen om de volgende dag naar de wasstraat te rijden. Voor dat ik vertrok heb ik toch maar even gekeken of ik het kon verwijderen, maar dat viel niet mee… Het bleek een morel te zijn geweest, een rijpe kers, de pit kleefde aan de zijkant van de ruit. Dat was echt even schuren voordat dat de rommel van de ruit af was. Maar na een rondje wasstraat, waar de Peugeot niet van houdt, ziet alles er weer pico bello uit. Als ik door de wasstraat rijd blert de auto dat die overal tegenaan rijdt, de oriëntatie om te kunnen parkeren verliest, ofwel niet leuk, want hij maakt dat luidkeels kenbaar… De volgende keer toch maar met zachte hand zelf wassen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. Sjoerd, ik heb een ouderwetse man, zijn auto gaat nooit door de wasstraat ook onze auto’s in het verleden niet. Niet goed voor de lak, blijft hij beweren. Hij wast ze altijd met de hand en dat is ie al gewend sinds zijn dertiende. Toen waste hij de rouw en trouwauto’s van het familiebedrijf. Met regenwater uit de put want daar gingen ze zo mooi van glimmen;-)

 2. Ik vind het een uitkomst de wasstraat. Grootste voordeel na het wassen gratis overdekt stofzuigen etc , dat is met elke dag het hondje in de auto wel handig 🙂

 3. Ik nog nooit naar de wasstraat geweest, mijn auto echter wel, en dan is die weer piekfijn in orde.

 4. Geen idee hoe zo’n morel op de ruit van mijn auto zou kunnen terechtkomen.

 5. Ja daar moet je echt even voor naar de wasstraat natuurlijk, maar gelukkig is nu alles weer schoon , stof eraf en pronken maar weer 😀

 6. Dat systeem zul je toch wel uit kunnen zetten?
  Mijn man wast altijd mijn auto. Handmatig ja, ja. En dat wil ik niet. Ik wil rondrijden in een auto die onder de bagger zit!
  Hij blinkt weer als nieuw. Oh, hij is nog nieuw haha.

 7. Ik ben toch zo blij dat onze auto alleen piept als ik de gordel niet snel genoeg heb omgedaan … Maar jouw auto staat er ondanks al dat geblèr weer prachtig bij.

 8. Hij staat er weer keurig bij Sjoerd! Hier is het vaak vogelpoep op de auto, die moet ik er ook snel afhalen want dat tast de lak aan. De Ford heeft een knopje om de parkeersensoren uit te zetten.

 9. Een auto met claustrofobie, maar vooral vogelpoep kan flinke schade aan de lak geven. Hans

 10. Hahaha Hebben ze daar geen knoppie voor?

 11. Ik kan me voorstellen dat die auto begint te gillen. Zo’n onpersoonlijk apparaat die aan je zit, nee hoor, mij mogen ze ook alleen maar met de hand wassen.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Morellen kun je beter eten.

  Zomerse groet,

 13. Ik ben pas voor het eerst met mijn auto in de wasstraat geweest, ik vond het super eng.. er kwam vanalles op me af en ik had totaal geen controle … mijn man is een betere optie

 14. Ik heb een soort van wasstraatangst nadat ik een keer niet meer voor- en/of achteruit kon. Pfff …. sindsdien kijk ik af en toe een van mijn huisgenoten vriendelijk aan ….. De originele kleur van mijn auto is rood, en nu? Iets van erg stoffig ….

 15. Whahahahaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaa ja die moderne auto’s met alle piepjes vandien, zo zit ik nu ook in de auto van mijn ouders, LOL… stoepjes met inparkeren en zo, nu weet ik ook hoe dat is, niet bij stil gestaan dat het ook afgaat in de wasstraat dan, zou handig zijn als je dat handmatig ook even uit kunt zetten bij tijd en wijle, hahahaha

  En dat 1 zo’n kers zoveel ellende kan geven op de voorruit 😉 Hij glimt weer, dat is het belangrijkste!

  X

 16. ha die Sjoerd!
  Een morel! Hoe komt die nou bij jou op de ruit.
  Is het trouwens al morellentijd?

  Lekker schoon karretje weer!

  groet van Marlou

  .

 17. Maar hij glimt weer mooi zo.

 18. Als het geen kwaad kan, dan maar even niet leuk vinden, zelf gaan wassen is ook heel wat….!
  Fijne dag en hou het koel…!

 19. eens een andere car wash proberen, wie weet…
  ik was mijn auto altijd zelf, ik ben nog nooit in een car wash geweest
  Eén @->- voor jou

 20. Goede morgen Sjoerd. Hahaha ik stel me al voor om in zo’n blèrende auto door de wasstraat te gaan. Zit er geen knoppie in waardoor je het systeem tijdelijk uit kan schakelen?
  Het doet me denken aan de tijd dat ik mijn kleine kinderen in bad deed, die zaten dan te mekkeren dat er zeep in hun oogjes kwam, ik gaf ze altijd een washandje om voor hun ogen te houden, maar dat zie ik je bij die auto niet doen 🙂
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Geef een reactie