Roestiek gevalletje
Roestiek gevalletje

Roestiek gevalletje

Het was een lekker lang weekend voor mij, vrijdag lekker vrij gepakt met het idee er een rustig weekend van te maken, maar het pakte anders uit. Zaterdag moeten we onvoorzien oppassen op Jeslynn, geen straf uiteraard, maar als je andere plannen had moet je die wel aanpassen. Er was een deur gesneuveld in huis doordat het slot niet meer open ging en ik alleen met geweld binnen kon komen, lees breekijzer. Dus zaterdag even een nieuwe deur gehaald bij Hornbach in Kerkrade. Stromende regen, op de dakdragers, maar gelukkig wel al afgelakt en verpakt in plastic. Ofwel de enigen die zeiknat waren waren mijn zoon en ik. Waarom breekt er net een stortbui uit als wij dat ding op de auto moeten leggen. Op zondag maar een alle gereedschap bij elkaar gezocht, oude deur verwijderd, gaten geboord, slot erin gezet, beslag erop gezet, ingehangen en dan weer opruimen uiteraard. De deur met werkend slot heeft er 40 jaar ingezeten, niet gek toch… alleen vrees ik dat er meer gaan volgen. De kwaliteit van de sloten bepaald tegenwoordig hoe lang een deur meegaat.
Het roestieke gevalletje hier op de foto heeft volgens mij ook einde levensduur. Ik vond deze bij een verhuurbedrijf op het industriepark alhier. Nee, geen van een landelijke keten, maar gewoon een plaatselijke ondernemer. De aldaar aanwezige honden hebben mij gehinderd om er een betere foto van te maken…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. logbankje

  Zo verloopt een weekend weer anders dan geplant, het weer moet je maar nemen zoals het komt.
  Een mooi wals, denk geen stoom uitvoering. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 2. Ik wil zeggen wat John al zegt, hier heb ik ook al verschillende sloten vervangen, soms omdat et moest, of om oude exen buiten te houden, maar de deuren doen het nog, maar die hangt ook nog geen 40 jaar 😉

  X

 3. Goede morgen Sjoerd. Mooie oude wegwals, minder mooi om met deuren te moeten slepen in de regen. Maar nu is er zon en een nieuwe week, ik wens je een fijne maandag toe.

 4. Die wals kan nog wel een tijdje mee als decoratie. Maar brengt nu waarschijnlijk nog meer op qua oud ijzer. Ik had waarschijnlijk gewoon even gewacht totdat de bui over was.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.