Opel Commodore GSE

Opel Commodore GSE

click to see the pictures big

bVision & Photography

De auto op de bijgaande foto’s zijn gemaakt door Di Mario. Het is een Opel Commodore GS/E een zeer gewilde auto destijds. Alleen voor de mensen die er wel ene zou willen hebben veel te duur. Deze is op de weg gebracht in 1974. Eigenlijk was het een dure opgevoerde Opel Record. Met meer bling en sterkere motoren.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Commodore GS/E was een voor die tijd zeer snelle auto. Er lag een 2800 cc sterke zescilinder in. De E was destijds nog niet algemeen, Deze staat voor EinSpritz. Er zat een Bosch benzine injectie in die van deze auto een klein racemonster maakte. Alle Commodore modellen hadden in tegenstelling met de Opel Record, een vinyl dak en grotere wielen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

13 Comments

  1. Mijn vader heeft er volgens mij nog en gehad destijds. OT: waren weer eens allerlei storingen bij Punt.Nl bleek dat een heleboel mensen mijn site niet meer konden openen. Kregen allemaal melding site onvindbaar. Wordt er nu echt doodziek van.

  2. Ik had een Record 1900 uit 1974, inderdaad geen vinyl dak en de achterkant was ook minder fraai, maar was wel een geweldige auto! Dubbele carburateur en met 120 zoefde hij over de weg, fantastisch! Ik heb hem weggedaan omdat hij best veel onderhoud nodig had (contactpunten), liter kwantum olie erin per 1500 kilometer (2 keer tanken) en 1 op 8 was ook niet leuk. Mijn volgende auto was een golf 1, dat was een flinke stap terug!

  3. Vaag ken ik dit model nog wel, maar dat ie duurder was en meer blitz, nee daar was ik te jong voor, een auto was een auto. Wel mooi deze 😀

    Nu ik beter kijk en zie, en ouder ben, snap ik het wel, neigt naar een sportmodel.

    X

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: