Cadillac Coupe DeVille

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze Cadillac Coupe DeVille werd op de foto gezet door Leidse Glibber (Emile). Het was het symbool voor de Amerikaanse auto van de begin 60-er jaren. De typische vleugels, een grote auto met meer dan 6 liter motorinhoud, liefst een 8 cilinder V motor omdat dat lekker rustig was. Het was een van de best verkopende modellen uit de General Motors stal.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Hier in Nederland stonden ze bekend als van benzinepomp naar benzinepomp rijdende pooierbakken. Maar dat was echt niet waar. Het waren fijn rijdende auto’s welke hier onbetaalbaar waren door benzineprijzen die de pan uit rezen, maar met de benzineprijzen in 1960 in Amerika viel dat best wel mee.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De aanschafprijs was daar net iets meer dan 5000 dollar in 1960. Als je dan nagaat dat deze auto in een goede staat nu zo’n 25000 eurootjes moet kosten was dat de investering destijds meer dan waard geweest. Helaas was dat koffiedik kijken…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Het is toch wel een imposante wagen om te zien. Ik zou er wel eens een ritje mee willen maken, je zweeft over de weg, denk ik. De buren zouden niet blij worden als ik met zo’n kar thuis zou komen, want dan blijft er op de beperkte parkeerplaats geen ruimte over voor hun auto’s, vrees ik.

 2. Foeilelijk, maar daardoor apart. Erg veel vierkante meters per inzittende. Past goed bij types als Trump. 😉

 3. Een grote bak en dan denk ik weer maar eens aan parkeren

 4. Oké het zijn milieu monsters, maar toen nog niet en als ik er een in de stad zie rijden steek ik altijd mijn duim op.
  Het is toch een bak uit je jeugd tenslotte.

 5. Een mooi exemplaar maar die krijg ik nooit heelhuids in mijn garage.

 6. Parkeren blijft een probleem met deze bakken … 😉
  Fijn weekend.

 7. Schitterende bolide, zo’n Cadillac. Maar inderdaad, met 1 op 4 is het geen goedkope auto.

 8. wat een bak is me dat, maar ik heb ‘m ooit zien rijden
  Een pooierbak daar had ik ook wel van gehoord
  Eén @->- voor jou

 9. Prachtige auto. Wel een beetje onhandig parkeren, maar ik wil hem wel hoor.

 10. het woordje ‘alles’ moet er nog tussen natuurlijk in de eerste zin 😉

  X

 11. Als je alles van tevoren weet, maar dat weet je toch niet, als ik nu vraag, wat als je deze auto classic maakt in de toekomst, krijg ik nu al te horen, nah, gaat niet lukken, we zullen zien over 30 jaar?

  Prachtige kar trouwens, en ineens weet ik weer het merk wat wij gereden hebben, of mijn ex man dan, een subaru hebben wij gehad, en ik weet nog, dat ik vond dat het net zo’n Amerikaanse achtige slee was, erg breed, groot, en laag bij de grond… En nee, ik heb daar helaas geen foto’s van, wie weet ergens op film beeld, dat wel volgens mij 😉

  X

 12. Ja, idd, benzineslurpers noemen we ze nog steeds. Gas geven en je hoort de tank leegtrekken.

 13. Wat een bak he.. die maakt wel indruk als je die voor je ziet rijden.

  Love As Always
  Di Mario

 14. Goede morgen Sjoerd, wat een slagschip is dat. Hij zal wel comfortabel zijn, maar ik ben blij dat ik er niet mee hoef te rijden.
  Fijne zaterdag gewenst.

 15. Een flinke sjees waar je veel ruimte voor nodig hebt….!
  Fijn weekend Sjoerd.

 16. Het is wel een gigantische bak hoor en denk dat je die nu in het centrum niet meer kan parkeren of je moet voor 2 plekken betalen 🙂

Geef een reactie