Orchis
Orchis

Orchis

click to see the pictures big

bVision & Photography

Dit weekend was het echt even tot rust komen, Jeslynn was wel even hier, maar hoefde dit weekend geen oppas. Mijn dochter had het weekend eens vrij. Volgend weekend is Jeslynn weer het hele weekend hier. Gistermiddag heb ik een wandeling door de omgeving gemaakt en gisterochtend was het de beurt om de orchideeën weer eens in de watten te leggen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Na een ziekte in de vorige generatie kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Inmiddels heb ik weer rond de twintig orchideeen in huis staan, waaronder een paar zeldzame exemplaren die je niet bij de grootgrutters kunt krijgen. De foto’s op deze pagina laten een aantal van de nu bloeiende planten zien. Vooral de Paphiopedilum ofwel het venusschoentje zorgt hier voor veel ah’s en oh’s. U ziet hier twee van de drie bloemen, ene is reeds afgevallen, maar tot onze verbazing komt er tussen de twee bloemen alweer een bloem op, en dat terwijl hij reeds geruime tijd bloeit. Een leuke hobby en goedkoper dan af en toe een bloemetje kopen. Een orchidee kan jaren meegaan en geregeld bloeien, mits hij goed verzorgd wordt. Lekker af en toe een dompelbad en een lichte standplaats doen wonderen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. hanscke

  Ik heb geen bijzondere orchideeën maar ik kan ze wel heel lang in leven houden en vaak laten bloeien. Vertroetelen is eigenlijk niet nodig. met verwaarlozen doen ze het ook heel goed hoor.

 2. ha die Sjoerd,

  ja… jij hebt echt groene orchideeën vingers.
  Ik vind ze zo mooi: heb het natuurlijk eens geprobeerd.
  Nou…. lukte voor geen meter.
  Nee, dan jij!! Prachtig!!

  Groetjes van Marlou

  .

 3. Goede morgen Sjoerd. Een vriendin van me heeft ook orchideeën die ze al jaren steeds opnieuw in bloei heeft, allerlei soorten maar geen venusschoentjes . Zelf heb ik niet veel planten in huis, Molly probeert alles op te eten wat er aan bloei staat. Zelfd losse bloemen in een vaas worden uit de vaas gevist en als ik dan ’s ochtends beneden kom. lggen ze door kamer en keuken verspreid.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.