Orchis

click to see the pictures big

bVision & Photography

Dit weekend was het echt even tot rust komen, Jeslynn was wel even hier, maar hoefde dit weekend geen oppas. Mijn dochter had het weekend eens vrij. Volgend weekend is Jeslynn weer het hele weekend hier. Gistermiddag heb ik een wandeling door de omgeving gemaakt en gisterochtend was het de beurt om de orchideeën weer eens in de watten te leggen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Na een ziekte in de vorige generatie kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Inmiddels heb ik weer rond de twintig orchideeen in huis staan, waaronder een paar zeldzame exemplaren die je niet bij de grootgrutters kunt krijgen. De foto’s op deze pagina laten een aantal van de nu bloeiende planten zien. Vooral de Paphiopedilum ofwel het venusschoentje zorgt hier voor veel ah’s en oh’s. U ziet hier twee van de drie bloemen, ene is reeds afgevallen, maar tot onze verbazing komt er tussen de twee bloemen alweer een bloem op, en dat terwijl hij reeds geruime tijd bloeit. Een leuke hobby en goedkoper dan af en toe een bloemetje kopen. Een orchidee kan jaren meegaan en geregeld bloeien, mits hij goed verzorgd wordt. Lekker af en toe een dompelbad en een lichte standplaats doen wonderen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. zie nu dat er wat letters weggevallen zijn 🙂 moet natuurlijk zijn ‘ik heb te weinig’ etc

 2. Zo jammer ik t weinig groene vingers om ze over te houden, het lukt mij nooit ze weer bloeiend te krijgen. 🙁

 3. We hebben hier geen groene vingers, zelfs een bosje bloemen verprutsen ze. Maar jij kunt er wel iets van, schitterende orchideeën!

 4. De orchidee is een dankbare bloem, nog even en dan gaan ze overwinteren.
  Rusten net als jij het afgelopen weekend. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 5. Ik heb geen bijzondere orchideeën maar ik kan ze wel heel lang in leven houden en vaak laten bloeien. Vertroetelen is eigenlijk niet nodig. met verwaarlozen doen ze het ook heel goed hoor.

 6. Leuke hobby, goed te doen bij slecht weer.
  Bij ons de honden en bij slecht weer …..
  Fijne week.

 7. Leuk zo’n hobby. Bloemen overleven het niet lang bij mij.

 8. rustig aan mag ook eens
  en je orchideeën zijn blij dat je zo goed voor ze zorgt

 9. Je hebt duidelijk groene vingers Sjoerd!

 10. ha die Sjoerd,

  ja… jij hebt echt groene orchideeën vingers.
  Ik vind ze zo mooi: heb het natuurlijk eens geprobeerd.
  Nou…. lukte voor geen meter.
  Nee, dan jij!! Prachtig!!

  Groetjes van Marlou

  .

 11. Het zijn prachtige bloemen!

 12. Hier heel saai geen één bloem. Ik hou er niet zo van en Dinnetje eigenlijk ook niet. Ik hou het wel op de planten in mijn aquarium, die kan ik ook niet teveel water geven.

  Love As Always
  Di Mario

 13. We hebben er hier ook staan. Eindeloos genieten.

 14. en het zijn mooie orchideeen, ik ken niks van hun verzorging, dus hier staat dat niet zo lang….je weekend is weer voorbij, nu genieten van wat deze week ons brengt.
  Eén @->- voor jou

 15. Goede morgen Sjoerd. Een vriendin van me heeft ook orchideeën die ze al jaren steeds opnieuw in bloei heeft, allerlei soorten maar geen venusschoentjes . Zelf heb ik niet veel planten in huis, Molly probeert alles op te eten wat er aan bloei staat. Zelfd losse bloemen in een vaas worden uit de vaas gevist en als ik dan ’s ochtends beneden kom. lggen ze door kamer en keuken verspreid.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

 16. Een mooie bloemen hobby heb jij…!!
  Goede start van de nieuwe week.

Geef een reactie