Spanning in TomVeld (BE)
Spanning in TomVeld (BE)

Spanning in TomVeld (BE)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dat Tongeren de oudste stad van België is weet natuurlijk iedereen. Midden in de stad staat het standbeeld van Ambiorix, koning van de Eburonen. Gallica was op dat moment (56 voor Christus) in handen van de Romeinen. Gallica was wat groter dan het huidige België en bevatte ook een deel van het tegenwoordige Nederlands Limburg. Ambiorix voerde samen met zijn generaal Cotta de slag bij Simpelveld uit. De daar gelegerde Romeinen werden compleet van de kaart geveegd, helaas sneuvelde daar ook zijn Generaal Cotta. Een naam die je in Limburg vaker ziet. De slag werd uitgevoerd vanaf een heuvel, die later naar de generaal genoemd werd, namelijk de Keutenberg. Bij wielerliefhebbers wel bekend. Maar even stoppen over Tongeren en Ambiorix, het gaat hier om trafohuisjes in Tongeren, uiteraard toegestuurd Door Micheline, beter beken van haar weblog Ogen in de schaduw

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<Micheline schrijft>Ik weet het Sjoerd de trafo huisjes hier zijn belangen niet zo mooi als daar bij jou in Nederland. Toch stuur ik je er nog eentje door. Als je de foto in close up met spanningsveld wat vergroot zie dat er Tongeren Tomveld op staat. Het ligt in Berg een deelgemeente van Tongeren. Ik kom erlangs als ik in de Kevie ga wandelen
</Micheline schrijft>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

En och, wat is mooi voor een trafohuisje, als het maar doeltreffend is en doet wat het moet doen. Hier in Nederland staan ook niet alleen maar mooie huisjes. En ik ken ook hele mooie Belgische trafohuisjes. Ik heb er nog een paar op de plank liggen, maar er zijn nog zoveel inzenders in mijn postvak dat die even moeten wachten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

12 Comments

 1. logbankje

  Het standbeeld van Ambiorix was ver voor de trafohuisjes, toen waren het olielampjes.
  In Nederland staan ook heel lelijke trafohuisjes. Hans

  ot, dit logje stond gisteren al online, denk hou de spanning erin en reageer vandaag.

 2. Goedemiddag Sjoerd
  Dus daarom zei je dat ik moest kijken
  Ik dacht even van zou je gisteren ook geweest zijn
  Toch wel fijn om zo een lange tijst van trafo huisjes te hebben. Dat wil zegen dat je blogvrienden aan je denken je graag hebben

 3. Dat wist ik dus niet, dat Tongeren de oudste stad van België is, heb ik mij nooit mee bezig gehouden eigenlijk… wat is eigenlijk de oudste stad van ons land, zo uit mijn hoofd, wordt Nijmegen altijd genoemd, maar is dat omdat het zo is? Of omdat de Romeinen daar de eerste wegen van steen hebben aangelegd… hahaha

  X

 4. Goede morgen Sjoerd, nou een degelijk huisje uit België gewoon functioneel, lijkt me prima. Ik was gister te vroeg om je kampeerwagen te zien, dat is ook een mooitje en de verhalen . . . wel die verzinnen we er zelf allemaal wel bij.
  Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.