We gaan even tien jaar terug in de tijd van mijn fotoachief. We maakten destijds een wandeling door Maastricht en liepen tegen Kaptein-luitenant Charles de Batz de Castelmore aan, ofwel graaf van Artagnan, een van de drie musketiers die in 1673 in Maastricht het leven verloor. Hij werd geraakt door een Musketkogel en stierf een paar uur later. Een gevoelig verlies door de Fransen, die een held verloren bij het Waldeckbastion. Het heeft de Maastrichtse inwoners van destijds niet geholpen. Een paar dagen later hebben de Fransen hun held gewroken en namen de stad alsnog in.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Ik ben gelukkig niet de enige die niet wist hoe en waar hij aan zijn einde is gekomen.
    OT: Daun is inderdaad niet zo gek ver bij je vandaan en behalve het Wildpark heb je een paar kilometer verderop ook nog een koud water geiser.

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.