Willy’s Jeep
Willy’s Jeep

Willy’s Jeep

Er mag dan wel Willy’s boven dit bericht staan, maar dit voertuig welk door Morgaine gespot is gebouwd in Nederland en staat in de papieren als een NEKAF M38A1 (NEderlandsche KAiser-Frazer). Een speciaal voor het Nederlandse leger gebouwde versie van de Willy’s M38A1. Het voertuig stamt uit 1957. Kort na de tweede wereldoorlog werd gebruik gemaakt van veel voertuigen uit de dumpvoorraad van het Amerikaanse leger voor de wederopbouw van het land. Ook de landmacht moest weer worden opgebouwd en voorzien worden van materiaal. Het was het goedkoopste om in de Benelux een fabriek te bouwen, en dat werd de NEKAF. Hier werden de Jeeps gebouwd naar het oorspronkelijk ontwerp uit 1952 van Willys-Overland. Als plaatsen in de Benelux kon men kiezen uit Amsterdam of Rotterdam, het werd Rotterdam omdat er havengebouwen beschikbaar waren die snel konden worden omgebouwd. Van dit model zijn er ca 7500 gemaakt. Later is de fabriek verhuisd naar Dordrecht en werden de wagens door Kemper & van Twist gemaakt.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

9 Comments

  1. Kijk, toch een bijzondere die ik gespot heb, zo jammer dat de tweede foto echt geen kaas van te maken was… zo wazig, hij reed ook ineens snel door.

    Ik vind ze bijzonder altijd als ik ze zie, maar dat heeft ook met herinneringen te maken aan de Kazerne van de Ermeloose heide en de bossen waar ze ineens op konden doemen tijdens training, heb vroeger zelfs de tanks zien rijden op de heide, maar geen foto’s van.

    X

  2. logbankje

    Mooi om weer te zien, na de oorlag is Nederland inderdaad opgebouwd met marshallhulp en oude leger voorraden.
    voor de illegale zenders konden we in de dump terecht. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.