Spanning bij de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem
Spanning bij de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem

Spanning bij de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<Morgaine schrijft> Hey Sjoerd,
Ik was afgelopen zaterdag dus in België, in Scherpenheuvel en nog meer in Zichem is deze foto of foto’s gemaakt. Er stond helaas een markt in dit geval, ik kon dus helaas niet anders dan zo foto’s nemen en het grappige is, weer de brandweer ernaast? hahahaha Kijk maar of je er iets mee kunt, straatnaam weet ik dus niet, maar het lijkt mij dat er maar 1 brandweer is in Zichem, geen idee hoor 😉 Ik was ook nog in gezelschap en dat maakt fotograferen ook al lastiger omdat zij natuurlijk niet snappen waarom ik dit nu perse op foto wil hebben en dan doorlopen. </Morgaine schrijft>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Je hebt huisjes en huisjes, hoe ik ook mijn best deed, ik kon het niet vinden. In Zichem zelf was het niet, en in Scherpenheuvel wel brandweer, maar daar stopte de garages bij nummer 6, geen 7 en 8. Rond gereden met google, maar niets gevonden. Dan maar een mailtje naar de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem sturen, om raad, en dat was een goed idee, ik kreeg per ommegaande antwoord van een van hun kapiteins (waarvoor dank)
Beste,
dit is op de Zuidervest 26 in 3270 Scherpenheuvel, de poorten van de oude brandweerkazerne.
Deze grenst aan de achterzijde aan de nieuwe kazerne (Prattenborgstraat 14b)

En als je op de onderste foto kijkt zie je dat het huisje daar een beetje onzichtbaar is… De brandweer is je beste vriend toch….

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Zichem is o.a. bekend als de geboorteplaats van Ernest Claes, een van Vlaanderens meest gelezen schrijvers in de tweede helft van de 20e eeuw. Zijn geboortehuis is ingericht als museum. Diverse van zijn boeken zijn later verfilmt of hebben dienst gestaan als de grondslag voor een film. De Witte is verfilmt, en de televisieserie Wij, Heren van Zichem was gebaseerd op zijn boeken.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

 1. Whahahahahaha oeh, die was ik alweer vergeten, en wat een werk heb je ervan gemaakt, mij was vertelt dat ik in Zichem was, of dat gebied, nou ja, je bent eruit! 😉

  Leuk dat ze antwoord hebben gegeven, en apart ook dat het er dan nog is.

  X

 2. logbankje

  Vind het een mooi verhaal, ik zeg dan “alles voor de weblog” en dan is het leuk om dingen uit te zoeken.
  Duidelijk zijn nog de aansluitingen te zien van de vroegere bovengrondse leidingen. Hans

 3. Een fraai exemplaar, vooral toen ie nog zo mooi begroeid was. Ik ben wel door Zichem gefietst, waarbij ik een maf bord zag bij de spoorwegovergang. Scherpenheuvel en dit torentje heb ik helaas gemist.

 4. Een erg aardig trafohuisje en het verhaal erbij maakt het helemaal een leuk exemplaar. Ik heb ook al meerdere keren uit moeten leggen waarom ik even iets op de foto moest zeggen, de niet bloggers begrijpen zoiets niet…. 😉

 5. Goede morgen Sjoerd, wat een leuke combinatie daar in Zichem. Dat heeft Morgaine goed gespot voor je. Trouwens de serie Wij de heren van Zichem, heb ik ooit ook gezien, al weet ik er niet veel meer van.
  Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.