Spanning in de Statenlaan in Den Haag

Spanning in de Statenlaan in Den Haag

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<Bertie schrijft> Ik zag er weer eentje in Den Haag, Sjoerd. Een uitgebouwde, daar lijkt het op. Nergens een straatnaambord te bekennen, maar gelukkig lopen er mensen rond aan wie je wat kunt vragen. ‘Dit is nou de Statenlaan mevrouw’, zei het meisje aan wie ik het vroeg. Ze zei het vol trots. Leuk!</Bertie schrijft>
Eigenlijk zijn dit twee huisjes, de linkerkant is waarschijnlijk veel ouder en is het oorspronkelijke trafohuisje, terwijl het rechtergedeelte er later naast is gezet, hierin bevindt zich het gasverdeelstation. Ik vind dat ze beiden goed gecombineerd hebben tot een geheel. Eenvoudig en functioneel.
De Statenlaan ligt ook in het Statenkwartier, een wijk die rond 1900 werd gebouwd, mooie statige huizen met straatnamen van Nederlandse politici.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

11 Comments

  1. Apart en bijzonder! Waar ik ze zie, zal ik ook nog zeker een steentje bijdragen nu ik toch in Amersfoort ben, ben ook al op zoek naar de oude auto’s, whahaha ik fiets nu weer anders, zoals achterafstraatjes ipv de hoofdwegen, daar waar de auto’s voor de huizen staan, zover nog nul qua auto, maar hoogspanning… 😛

    X

  2. Ik wilde gelijk al zeggen dit is een hele chique en tja toen zag ik de buurt Statenlaan dan is het het hoe dan ook al chique 🙂 OT als ik op je naam klik kom in niet gelijk op je site heb nu zelf bij edit je website ingevuld ik hoop dat hij dat onthoud 🙂

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: