Volkswagen Kleinbuss 1800-22
Volkswagen Kleinbuss 1800-22

Volkswagen Kleinbuss 1800-22

click to see the pictures big

bVision & Photography

Soms loop je zelf tegen een unieke auto aan. Nu denkt u uiteraard, die Sjoerd verzint maar weer wat, deze heeft er al vaker opgestaan, maar dat is niet waar. Deze Volkswagen is de enige in Nederland geregistreerde Volkswagen Transporter met als type benaming Kleinbuss 1800-22. En dat mag u op Google nazoeken… De 22 staat uiteraard voor een T2 Type 2.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Een kenner weet dat het type staat voor de vorm (Type 1 is de kever, type 2 is de transporter) en T1,T2,T3 zijn de opvolgende modellen. De T1 Type2 was dus de spijlenbus met de in tweeën gedeelde voorruit. De T2 Type 2, is de bus op de foto’s. De bus op de Foto is van 1974 en trof ik aan in Simpelveld. De auto is als personenwagen opgevoerd in het kentekenregister met als vorm stationwagen. Uiteraard zit hier nog de luchtgekoelde Boxermotor in. Die werd pas in de T4 vervangen. Een uitzonderlijk wagentje toch…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Ik heb je nog nooit op een leugen kunnen betrappen Sjoerd en twijfel totaal niet aan je verhaal over deze prachtige bus. Ergens zou ik er best wel een willen hebben, maar ik heb al een wagen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.