Volkswagen Kleinbuss 1800-22

click to see the pictures big

bVision & Photography

Soms loop je zelf tegen een unieke auto aan. Nu denkt u uiteraard, die Sjoerd verzint maar weer wat, deze heeft er al vaker opgestaan, maar dat is niet waar. Deze Volkswagen is de enige in Nederland geregistreerde Volkswagen Transporter met als type benaming Kleinbuss 1800-22. En dat mag u op Google nazoeken… De 22 staat uiteraard voor een T2 Type 2.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Een kenner weet dat het type staat voor de vorm (Type 1 is de kever, type 2 is de transporter) en T1,T2,T3 zijn de opvolgende modellen. De T1 Type2 was dus de spijlenbus met de in tweeën gedeelde voorruit. De T2 Type 2, is de bus op de foto’s. De bus op de Foto is van 1974 en trof ik aan in Simpelveld. De auto is als personenwagen opgevoerd in het kentekenregister met als vorm stationwagen. Uiteraard zit hier nog de luchtgekoelde Boxermotor in. Die werd pas in de T4 vervangen. Een uitzonderlijk wagentje toch…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Mooi busje, wil ik ook wel eens mee rijden.

 2. Mooi busje, de buren hebben zoiets in het groen, ik zal er eens een foto van maken en kijken wat dat voor busje is.

 3. Hij staat daar lekker, zo tussen al die bloemetjes!

 4. Dat is een unieke ontdeklening, meneer Ben Pon had nooit verwacht dat de Volkswagenbus zo’n succes zou worden. Hans

 5. Ik zou hem graag voor de deur hebben staan o er mee naar de wedstrijden te gaan…..
  Fijn weekend.

 6. Die types zeggen me allemaal niet zoveel, het zijn gewoon mooie busjes!

 7. Natuurlijk geloof ik je en zoek ik dat niet op. Hoe vaak heb ik niet een foto van een auto naar je gestuurd met.. een auto.. en jij wist daar precies alle informatie bij te halen.

  Love As always
  Di Mario

 8. Ik heb je nog nooit op een leugen kunnen betrappen Sjoerd en twijfel totaal niet aan je verhaal over deze prachtige bus. Ergens zou ik er best wel een willen hebben, maar ik heb al een wagen.

 9. hoi Sjoerd,
  het zijn leuke busjes en je ziet er zo soms inderdaad, maar dat deze zo uniek is had ik ook niet geweten….
  Een @->- voor jou

 10. Prachtig, toch lijken ze allemaal op elkaar voor mij 😉 hi hi ik ben weer in Amersfoort, ga mijn ogen open houden natuurlijk!

  En een tip, want zelf ben ik er dan niet: https://www.almerecentrum.nl/event/midland-classic-show/

  24 sept. 😉

  x

 11. Goede morgen Sjoerd. Leuk twee van die oudjes naast elkaar en dan nog een heel uniek model erbij.
  Fijn weekend gewenst.

 12. Die busjes blijven leuk om te zien…!
  Fijn weekend.

 13. En danm staan er gewoon twee naast elkaar van die mooie busjes. OT kan het kloppen dat je je doorlink naar je site niet in je reactie op mijn nieuwe site hebt gezet . Heb je suggesties doorgegeven aan de maker van de site.

Geef een reactie