Sunbeam Chamois
Sunbeam Chamois

Sunbeam Chamois

click to see the pictures big

bVision & Photography

Van Ria kreeg ik de bijgaande foto’s van deze Sunbeam Chamois, voor ingewijden beter bekend als Hillman Imp Chamois. De eigenaar vertelde aan Ria dat hij hem veertig jaar in de schuur bewaard heeft en na zijn pensioen opgeknapt heeft om er gewoon dagelijks belastingvrij in te kunnen rijden. De Hillman Imp was de eerste kleine auto die door Hillman werd gebouwd en die antwoord moest geven op de enige echte Mini. Het grote verschil was dat de IMP een aluminium 875 cc blok had. De motor van de Imp lag achterin de auto, en in de mini voorin de auto. De Imp had een speciale onafhankelijke achterwielophanging om overstuur zo veel mogelijk tegen te gaan.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Het is een heerlijk autootje om mee te rijden en dat werd dan ook veel gedaan, net als met de mini werd er veel mee geracet. Het bleek dat ondanks de standaard hoge compressie, het blok eenvoudig op te voeren was. Grote probleem bij dit soort voertuigen was de koeling van de motor. En daar liep het bij de eerste serie vaak mis. Dat was opgelost bij de versie die u hier ziet. De Hillman Imp werd in Nederland verkocht onder de naam Sunbeam. Maar dat was alleen de stikker op de auto. Verder was het gewoon een echte Hillman Imp. Voor de eigenaar van deze auto een compliment. Hij ziet er super uit en ik hoop dat hij er nog lang van kan genieten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Deze komt mij onbekend voor. M’n oudste broer heeft wel een Sunbeam 1250 gehad. Onlangs trof ik een NSU Prinz die er ook al zo prachtig uitzag. De nummerplaat verschilt weinig met die hierboven. Beide zo’n 48 jaar oud.

    Chamois betekent overigens Gems.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: