Hoorngeschal
Hoorngeschal

Hoorngeschal

Daar hoog in de bergen klinkt het hoorngeschal, de bellen van de Milka koeien luiden paars over de weilanden. Het geluid van beiden bereikt even later het dal waar het zacht in een echo na blijft zingen. De koeien worden langzaam naar beneden geleid, op weg naar de stallen van Betlehem.
Maar even alle stokken op een hoop gegooid, we naderen de kerst en de vele tuincentra zijn alweer omgetoverd in een feeëriek sfeertje. het lijkt erop alsof het ieder jaar vroeger wordt, De foto is van afgelopen week bij een tuincentrum in Maastricht. Voor mij hoeft het niet, ik vier eerst Sinterklaas met Jesje, en daarna zetten we misschien wel een boompje op, of zetten we de bloemetjes buiten… tijd genoeg dus.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Mij zal je niet zien in zo’n tuincentrum met al die gekte. En net als jij, vieren wij eerst Sinterklaas met onze kinderen en kleinkinderen en dan in huiselijke kring kerstmis met natuurlijk lekker eten en misschien wel een kerstboompje.

 2. hanscke

  Men heeft tegenwoordig zo’n haast met het leven. En als het dan kerst is, is iedereen er al flauw van en is het een lauw en uitgekauwd feest geworden. Elka jaar voer ik weer de strijd om de kerstsfeer zo lang mogelijk uit te stellen waardoor het met kerst nog een beetje toegevoegde waarde heeft.

 3. Goede morgen Sjoerd, tja de commercie wil alles uit iedere feestdag halen. In augustus al sintzaken in september kers en ik denk met kerst al paaseitjes in de winkel te zullen zien. Daar moesten ze misschien eens iets tegen doen, het bederft voor kinderen het vrolijk uitzien naar een feest, omdat die wachttijd dan veel te lang duurt.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 4. Ik doe al jaren niet meer aan decoraties met kerst, hooguit mijn kaarsenschaal op tafel verandert mee met de seizoenen, makkelijker en sneller 😀

  Het lijkt inderdaad maar is al jaren zo, in oktober gaat alles los en de eerste pepernoten waren er ook al …

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.