De kaboutermensjes

click to see the pictures big

bVision & Photography

U dacht dat liliputters klein waren, nee hoor, er bestaan ook kaboutermensjes. Ik had mijn auto geparkeerd bij een grote eik, om me heen gekeken of niemand daar hinder van had, en was een paar foto’s gaan maken, die hier afgelopen vrijdag te zien waren. Toen ik daarvan terug liep, hoorde ik vlak bij mijn auto stemmen, nou ja, het leek meer op een stel kippen die aan het kakelen waren over het feit dat er een grote asobak voor hun huis stond. Ik kon mijn ogen niet geloven maar echt, in de holte van een eik woonde kaboutermensjes. Voorzichtig bukte ik me en het werd doodstil. Sorry mensjes, maar dat is mijn auto, en ik wist echt niet dat hier iemand woonde, anders had ik hem wel een stukje verder gezet. Maar weet je, ik ben een beetje slecht ter been, daarom parkeer ik mijn auto meestal zo dicht mogelijk in de buurt vanwaar ik moet zijn. Zo links en rechts werd eens naar elkaar gekeken. Een van de meisjes had een mobieltje en belde ergens naartoe, het bleek het kabouterpark te zijn waar ik net foto’s van had gemaakt. Het werd er te druk en sommige zochten werk elders en ik was voorzichtig geweest en had niets kapot gemaakt. Ik zei daarop dat ik een grote tuin had met veel achterstallig onderhoud omdat ik moeilijk lang kon staan. Maar dat er wel egeltjes waren, en kikkers en veel vogeltjes… Aan de andere kant klonk gejuich. Als er een paar mee mochten reizen om te kijken, dan kwam de rest wel goed. Ik heb er een aantal ingeladen, mannetjes, vrouwtjes en kindertjes. De reeds aanwezige vogelhuisjes die deze winter leeg staan heb ik bij elkaar gezet en met wat aanpassingen omgebouwd tot woning. Nu maar afwachten tot het voorjaar en het grote werk begint.
(met dank aan de buurtgemeenschappen van Retersbeek en Weustenrade die deze eik hebben gevuld)

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Kan je ze doorsturen naar mij om de plantenbakken bij te vullen 🙂

 2. Het ziet er vrolijk en gezellig uit! Het zal me benieuwen hoe ze er op oudejaarsdag bij staan.

 3. Ik sluit me bij Jan K. aan, die Jesslynn vindt dat wel wat 😉

 4. In elk geval een gezellige boel en het tafereel tovert een glimlach op je gelaat.

 5. Zelfs Ed of Willem Bever, die komt graag bij je klussen.
  Heel leuk bedacht. Hans

 6. Gezellige boel daar in die eik! Dat ze dan weer mobiel aan het bellen zijn is jammer, ik had gedacht dat ze eerder jenga of zoiets zouden spelen.

 7. Ha die Sjoerd,

  of ze werkelijk wat voor je gaan doen?
  Ik heb zo mijn twijfels…
  Maar leuk is het wel!
  Groetjes van Marlou

  .

 8. Met dat mooie verhaal maak je volgens mij helemaal de blits bij je kleindochter. 🙂

 9. Ik heb de mijne eruit gelazerd, deed niks. Wens je meer geluk met de jouwe.

 10. Prachtverhaal met een prachtfoto

  Toch heb ik ergens mijn bedenkingen.

  Ongelovige groet,

 11. Of ze nou wel of geen werk voor je gaan verrichten. Het is wel gezelliger geworden in je tuin. Vergeet je niet dat je de huisjes ook moet isoleren.

  Love As Always
  Di Mario

 12. ik vind de gedachte wel heel mooi
  zeker als de jeugd er ook mee bezig is
  Een @->- voor jou.

 13. Leuke uitnodiging, hopelijk gaan er veel kaboutertjes op in…!!
  Fijne dinsdag.

 14. Goede morgen Sjoerd, ik vrees dat je er in de tuin niet veel aan hebt, het kaboutertje in mijn keuken heeft nog geen glas afgewassen, toch woont hij er al heel wat jaren.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 15. Nu maar hopen dat ze enkele klussen van je overnemen.

Geef een reactie