De kaboutermensjes
De kaboutermensjes

De kaboutermensjes

click to see the pictures big

bVision & Photography

U dacht dat liliputters klein waren, nee hoor, er bestaan ook kaboutermensjes. Ik had mijn auto geparkeerd bij een grote eik, om me heen gekeken of niemand daar hinder van had, en was een paar foto’s gaan maken, die hier afgelopen vrijdag te zien waren. Toen ik daarvan terug liep, hoorde ik vlak bij mijn auto stemmen, nou ja, het leek meer op een stel kippen die aan het kakelen waren over het feit dat er een grote asobak voor hun huis stond. Ik kon mijn ogen niet geloven maar echt, in de holte van een eik woonde kaboutermensjes. Voorzichtig bukte ik me en het werd doodstil. Sorry mensjes, maar dat is mijn auto, en ik wist echt niet dat hier iemand woonde, anders had ik hem wel een stukje verder gezet. Maar weet je, ik ben een beetje slecht ter been, daarom parkeer ik mijn auto meestal zo dicht mogelijk in de buurt vanwaar ik moet zijn. Zo links en rechts werd eens naar elkaar gekeken. Een van de meisjes had een mobieltje en belde ergens naartoe, het bleek het kabouterpark te zijn waar ik net foto’s van had gemaakt. Het werd er te druk en sommige zochten werk elders en ik was voorzichtig geweest en had niets kapot gemaakt. Ik zei daarop dat ik een grote tuin had met veel achterstallig onderhoud omdat ik moeilijk lang kon staan. Maar dat er wel egeltjes waren, en kikkers en veel vogeltjes… Aan de andere kant klonk gejuich. Als er een paar mee mochten reizen om te kijken, dan kwam de rest wel goed. Ik heb er een aantal ingeladen, mannetjes, vrouwtjes en kindertjes. De reeds aanwezige vogelhuisjes die deze winter leeg staan heb ik bij elkaar gezet en met wat aanpassingen omgebouwd tot woning. Nu maar afwachten tot het voorjaar en het grote werk begint.
(met dank aan de buurtgemeenschappen van Retersbeek en Weustenrade die deze eik hebben gevuld)

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, ik vrees dat je er in de tuin niet veel aan hebt, het kaboutertje in mijn keuken heeft nog geen glas afgewassen, toch woont hij er al heel wat jaren.
    Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.