Tijd voor retraite
Tijd voor retraite

Tijd voor retraite

Soms val ik ook van mijn geloof af en krijgt mijn boeddhistische inslag een koekje van eigen deeg. Zo kreeg ik gisteren een mail waarvan de inhoud dusdanig was dat ik me niet kon inhouden op mijn vrije dag. In eerste instantie ontplofte er iets in mij, en mijn reactie was om mijn laptop uit te halen en degenen eens flink van repliek te dienen. Ik heb me toch een pissig mailtje getypt, maar niet verstuurd en in de prullenbak gegooid. Vervolgens dacht ik eraan om op 1 januari maar met pensioen te gaan, dat kan makkelijk, maar vind ik zelf nog niet gewenst. Uiteindelijk heb ik een mailtje gestuurd dat ik me kostelijk geamuseerd heb met hun antwoorden, maar dat mijn probleem nu hun probleem was en ik me uit het proces terug trek. Sindsdien is het stil…(Foto: Ervin Bacik)

click to see the pictures big

bVision & Photography

23 Comments

 1. Dit klinkt niet prettig, maar voordeel is dat we als ouderen veel dingen van ons af kunnen laten glijden wat betreft werkgevers etc. Ik denk ( maar wie ben ik) dat je toch nog eens moet overwegen om in januari met pensioen te gaan, als het financieel kan zou ik het doen als ik jou was. Je hebt zoveel leuke hobby’s en interesses waar je dan veel meer tijd voor krijgt.

 2. Kakel

  Boos worden en dingen van je af schrijven is goed. Verstandig dat je de mail niet verstuurd hebt. Wie het laatst lacht…Heel knap van je!
  Fijn weekend en lieve groet.

 3. logbankje

  Je frustratie van je afschrijven help vaak goed, dan hoef je de mail niet meer te versturen dan is de rust weer terug gekeerd.
  Verstandige reactie van je. Hans

 4. Ik snap helemaal niet waar het over gaat, maar op zich is kalm en reëel blijven altijd een hele goeie. Dan hou je grip op de zaak. Boos worden is oké, maar het moet wel functioneel zijn, anders heb je alleen jezelf er maar mee.

 5. Goede morgen Sjoerd. Wat knap dat je het zo hebt opgelost en de boze mail niet hebt verzonden. Dit getuigt van een grote wijsheid, was iedereen maar zo wijs, ik vrees dat ik daar te impulsief voor zou zijn. 🙂
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 6. als je mij kende had je direct een antwoord terug gehad, maar de jaren brengen wijsheid , dus als ik me zo voel, praat ik eerst met mijn zoon en dan geef ik pas antwoord, want de eerste ingevingen zijn meestal niet goed, en zoals ik hier lees, stilte is heerlijk….en je hebt tijd voor jezelf
  Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.