spanning in de schoorlse duinen

spanning in de schoorlse duinen

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Spanning in de Schoorlse duinen, Een nieuwe misdaadroman geschreven door uw misdaadverslaggever met foto’s van Wieneke. Het had zomaar kunnen zijn. Maar we bedoelen uiteraard een iets andere spanning. Deze keer niet echt een trafohuisje, maar een metalen schuurtje in de duinen. Om precies te zijn bij het Dopersduin.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dopersduin is ook een groepsaccommodatie en vergaderlocatie met een bijzondere achtergrond aan dezelfde Oorsprongweg een goede honderd meter van deze trafo af. Dopersduin is van oorsprong een doopsgezind broederschapshuis. Het is 1932 gebouwd als een vakantiehuis waar doopsgezinden samen kunnen komen om te bezinnen en te ontspannen. Al ruim tachtig jaar staat ons huis open voor iedereen. Je hoeft niet doopsgezind te zijn, integendeel. Het maakt niet uit of (of waarin) je gelooft of niet, of waar je vandaan komt. Iedereen is welkom. (tekst op de site)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Wieneke heeft met wat plakwerk geprobeerd om te laten zien hoe de situatie daar precies is. De Oorsprongweg loopt vlak langs dit erg hoge duin. Ze meent zelfs dat dit het hoogste duin is in Schoorl, maar dat wist ze niet zeker. Maar, ik kan dat bevestigen, Schoorl ligt aan de voet van de hoogste duinen van Nederland.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

En als je er eens wil gaan kijken moet je uiteraard hier zijn.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

16 Comments

 1. hhahahaha ja daar, daar ben ik dus een halve dag geweest ooit, inloophuis De Ruimte hier, doopsgezind of vrij van religie maar wel gedoopt of niet, nou ja pot ingewikkeld… heb ik dus gewerkt en dus gingen we daar naar toe omdat er connecties zijn met hier in Almere… volg je het nog? ik ook niet, hahaha

  X

  1. Sjoerd

   In augustus 2014 bleek het hoogste duin van Nederland bij Schoorl te liggen en niet in Zoutelande, zoals tot dan werd aangenomen. Het Zeeuwse duin is 54 meter hoog, dat in Schoorl nog anderhalve meter hoger.

   1. Bij Zoutelande kom ik niet verder dan 50,8 meter en in Schoorl wat ten zuiden van dat huisje meet ik tot 59 meter, maar je moet wel bedenken dat dat een boomtop is en niet een duintop. Het hoogste duin haalt naar mijn weten niet verder dan 53,5 meter en is niet op de plek waar StaatsBosBeheer zogenaamd 54 meter meet.
    https://ahn.arcgisonline.nl/ahnviewer/

    Overigens staat dit huisje net als de vorige aan de duinrand op maar een paar meter boven NAP. In de duinen staan alleen wat kasten omdat er vrijwel niemand woont en er geen verlichting is.

    Zelf vind ik het witte huisje bij de Franschman een stuk fraaier. Een zeer oude vind je tussen Egmondbinnen en Bakkum.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: