Grieks

Grieks

Soms heb je wel eens dat alle Lego steentjes op elkaar passen. En gisteren was dat het geval. Er waren wat werkzaamheden in ons huis gepland en door een gunstige tijd te kiezen tussen de werkzaamheden door kregen we ruimte om wat andere lopende zaken op te pakken, zoals het kopen van een sinterklaascadeau voor Jeslynn, en uiteraard tijd om uitgebreid te koken. Vandaag had ik mijn zinnen gezet op een Griekse maaltijd. Gyros gemaakt met kip, tzatziki en rijst, uiteraard helemaal zelf gemaakt, zoals ook de tzatziki die hieronder in een bakje staat afgebeeld. Tzatziki is eigenlijk een heel eenvoudige maar smaakvolle saus, wat geraspte komkommer, een paar blaadjes munt, wat dille, een beetje olijfolie, twee teentjes knoflook, dat in een klein bakje Griekse yoghurt en op smaak brengen met peper en zout. Daarna een paar uur laten staan in de koelkast zodat smaken gaan mengen en je toch de structuur van de geraspte komkommer overhoud. Zoals je ziet, doe ik dat in een afsluitbaar (Mepal)bakje. Dan trekt de smaak niet door de hele koelkast. De Gyros is een verhaal apart, eens kijken of ik dat recept hier ook nog eens kwijt kan. En uiteraard serveren met, in ons geval Zilvervliesrijst. Alles was op en ik kreeg meteen de vraag of dit het voorgerecht was….

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Beter dat de lego steentjes passen dan dat je ze onder je voet hebt.
    Ja sinterklaas komt over 9 dagen al binnen hier in de stad, dan mag een sinterklaascadeau voor Jeslynn niet ontbreken.
    Je hebt een mooi gerecht bereid. Hans

  2. Goede morgen Sjoerd. Je hebt dus weer heerlijk gekookt in je nieuwe keuken, ik maak voor mezelf meestal simpele dingen, die wel gezond zijn, maar niet teveel tijd kosten. Uitgebreid koken doe ik alleen als ik gasten heb. Nou je had vast wel voldoende gemaakt, maar dat ze meer willen, bewijst dat het heerlijk was.
    Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: