Sinterklaas en koelpiet
Sinterklaas en koelpiet

Sinterklaas en koelpiet

“Zwarte Piet is vanaf nu permanent uit het Amsterdamse straatbeeld verdwenen. Ook Regenboogpiet is er niet bij.

Het is definitief einde oefening voor Zwarte Piet in Amsterdam. De hoofdstad doet nog wel aan Sinterklaas, maar komt met een héél ander soort Piet dan we tot nu toe ooit gezien hebben: de Spaanse edelman-Piet. ©DDS”

Jarenlang hebben we niet aan sinterklaas gedaan, maar nu met zo’n kleine over de vloer, kunnen we uiteraard niet achter blijven. Alhoewel als ik de geruchten moet geloven verandert de zwarte Piet in een met kolen en roet besmeurde spaanse edelman die in de zestiende eeuw half Nederland heeft uitgemoord. Me hoela, larie, een aanfluiting voor onze echte koelpieten, die dag in, dag uit naar de mijnen vertrokken om daar hun zware werk te verrichten, ook de Spanjaarden en Italianen, de Turken en de Polen en ga zo maar door. Ik vind het een belediging voor onze vaders die voor volk en vaderland, en voor de centen uiteraard, diep afdaalde in de schacht om dat zwarte goud naar boven te halen. Sinds wanneer buigen wij Nederlanders voor de invloed van anderen om onze tradities naar de kloten te helpen.
Ja sorry voor het taalgebruik, niet bVision eigen, maar mij zakt langzaam de broek af.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Kakel

  Nederland is zo’n tolerant land. Tegenover alle alles en iedereen. Behalve voor de eigen cultuur en normen en waarden. Daar mag iedereen paal en perk aan stellen. Wat ik niet begrijp is dat een democratie de oren naar de minderheid laat hangen.
  Het is dat ik nooit op GW zal stemmen, maar ik begrijp steeds beter waarom anderen dat wel doen.

 2. tja, het kan zakken wat het wil, dingen veranderen nu eenmaal, langzaam maar zeker en altijd maar door. En mensen vinden daar dingen van, en dat mag. Het zal nog heel lang duren voor zwarte piet uit Nederland verdwenen is, dit is slechts het begin en verder gaat het niet.

 3. Zelfs de nieuwe Piet is niet goed genoeg in Amsterdam.
  Denk dat je taal gebruik in deze helemaal gerechtvaardigd is. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Fien.

  En voor mij hoeft het niet. Zwarte Piet is bijzaak. Het gaat om Sinterklaas.
  Ook hier wordt zo de schoen gezet. Oftewel de laarzen. Want volgens Tom gaat daar meer in. Logica van een 7 jarige..

 5. Als je nou begint met je broek weer op te trekken, want dat kan natuurlijk echt niet met die kleine erbij. Maar ik blijf het inderdaad vreemd vinden dat in een democratie de minderheid zijn zin krijgt. Heeft het er misschien mee te maken dat wij mij zo tolerant moeten zijn. Nederlanders recht uw rug en eis een zwarte piet zoals hij hoort volgens ons Nederlanders.

  Love As always
  di mario

 6. Frank 103

  Het zijn enge nare mensen die Zwarte Piet ons land uit willen hebben. Alleen omdat hij zwart is! Straks wordt Darth Vader ook niet meer toegelaten! Het is heel hachelijk allemaal!

 7. Goede morgen Sjoerd, ik vind ook dat Piet gewoon moet blijven, zoals die is. Eerst moet in A’dam het kruis al van de mijter, zo blijft men zeuren, tot het feest verdwijnt of vervangen kan worden .
  Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

 8. marjolijn1

  Zo moeten ze het dan maar in Amsterdam doen als ze het nodig vinden, maar in de rest van Nederland wordt er niet veel veranderd vlgs mij.
  Dit kinderfeest moet ook blijven zoals het is.

  Op naar een fijn weekend..!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.