Auto’s in de reclame – Fiat 500

Auto’s in de reclame – Fiat 500

click to see the pictures big

bVision & Photography

Fiat 500 L op deze foto is uit 1970 en staat geparkeerd in een herenmodezaak in het Makado winkelcentrum in Beek, de naam staat op de auto, dus die hoef ik hier niet te herhalen. Het is overigens wel een mooie zaak om eens binnen te lopen. Het is een echte Fiat 500 met een 2 cilinder motor en een gewicht van 600 kilo. De eerste Fiat 500, de Nuova werd geproduceerd in 1959 en in Turijn aan het publiek getoond. Toen was men al bang dat het een concurrent van de Fiat 600 zou worden. Weliswaar een stukje kleiner, maar het werd wel de meest geproduceerde miniauto. In totaliteit werden gedurende de productiejaren 1957-1975 zo’n 3.5 miljoen exemplaren gebouwd. Het autootje had verschillende bijnamen, zoals bolleke(BE), bultje, rugzakje, lieveheersbeestje of minder vleiend (weg)luis.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. pjotr

  De Fiat 500 van 1959 was niet de eerste. Reeds voor de 2e wereldoorlog reden Fiats 500 “Topolino” rond en na de oorlog kwam er een nieuw model (tot 1959). Daarna kwam dus de 500 “nuovo”(=nieuw). Het grappige wagentje dat nog steeds betiteld wordt als “bolletje” of “appelbol”. Tegenwoordig in een nog wat gegroeide versie.

 2. als ik aan een fiat denk, zie ik in gedachten nog de bollekes, dat was de kleinste maar de mooiste
  auto’s duiken regelmatig op in een winkel, vorige week was ik in intratuin en aarschot, en daar stond een rode fiat
  Ik wens je een tof weekend en bij deze Een @->- voor jou

 3. Goede morgen Sjoerd. Ach ja het rugzakje, mijn tante had er zo eentje, nu was mijn oom een grote brede kerel en als hij het autootje wel eens gebruikte (zelf had hij een kever) leek het altijd alsof hij het uittrok in plaats van gewoon uit te stappen 😉
  Mooi om die zo in een winkel te zien staan en uiteraard niet te koop daar .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: