Citroën ter restauratie
Citroën ter restauratie

Citroën ter restauratie

click to see the pictures big

bVision & Photography

Als je zoiets toch voor je deur ziet staan is het tijd om naar buiten te rennen, de camera in het voorbijgaan meenemen en deze unieke foto’s te maken. Graveyard found zullen we maar zeggen. Ik zag op het RDW dat beiden verkocht en op naam gezet zijn op 25 november 2017. Een paar dagen geleden dus

click to see the pictures big

bVision & Photography

De eerste is een imposante citroen SM met 6 cilinder Maserati injectie motor. De mooiste auto ooit door citroen gemaakt. Eenzelfde auto werd gereden door Johan Cruijf, die deze auto in Nederland zijn welverdiende bekendheid gaf.
De tweede auto is een Citroen Ami 6 Break, minder imposant maar ook duidelijk aanwezig, en een paar weken geleden ook al hier gepasseerd, maar dan in een veel betere conditie dan deze. Deze auto is geproduceerd in 1966. Als ze gerestaureerd zijn mogen ze linea recta naar mijn virtuele garage

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

 1. logbankje

  Dat de citroen SM een 6 cilinder Maserati injectie motor heeft, is voor mij een leermoment.
  De Citroen Ami 6 Break ken ik nog wel, wel meegereden als passagier in mijn jeugd, wat ik me kan herinneren dat het een auto was die ook overhelde in de bocht. Hans.

 2. hanscke

  Ik heb de Ami Beak altijd zo o-n-t-z-e-t-t-e-n-d lelijk gevonden, maar nu ze uit het straatbeeld verdwenen zijn kijk ik er toch anders tegen aan. Misschien ga ik ze op den duur nog wel mooi vinden ook.

 3. Goede morgen Sjoerd, daar is nog heel wat werk aan te doen denk ik. Maar het zal vast een geweldig resultaat zijn. Iemand die hieraan gaat beginnen moet er vast veel verstand van hebben.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.