Smoking Santa Claus
Smoking Santa Claus

Smoking Santa Claus

Iedereen weet natuurlijk dat de eerste echte Amerikanen de emigranten uit destijds Holland waren. Laten die nu de oorzaak zijn dan Sinterklaas daar de kerstman is geworden. Niet zomaar, eerst werd het feit gevierd zo rond 5 december, daarna bij de jaarwisseling, en later werd dat met de kerst. Het enige verschil is dat deze geen pieten heeft en verbasterd is tot een Noorman… Pas echt interessant werd het in de tijd dat de reclame Santa Claus ontdekte, waaronder de sigarettenindustrie, kijk maar eens op de tijdelijke pikketure aan de rechterzijde. En uiteraard Coca Cola. Meer van dit soort afbeeldingen zullen in de loop van de komende weken hier voorbij trekken. Maar ik moest ergens beginnen. En wat kun je dan beter doen als niet-roker… Juist. Daarom heb ik hier maar een paar niet rokende miniatuur motoren als plaatje neergezet. Ter compensatie

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Ria

  Waarom dat dan bij ons dubbel moet zie ik ook niet zo, ik vind Sinterklaas genoeg, daar doen we toch al jaren niets meer aan. Wel een kerstboompje buiten gewoon voor de buren en het verhogen van de sfeer in het dorp 😀

 2. Mooie foto, Sjoerd.
  We hebben Sinterklaas in ware gedaante uitgezwaaid dinsdagmiddag. De kerstman komt er bij ons niet in, ik moet niks van dat dikke manneke hebben. Maar laat je kerstueuze reclame reclame items hier rustig voorbij komen, daar heb ik niks op tegen. 🙂

 3. Als motorliefhebber vind ik de foto natuurlijk het leukst. Hoe de commercie de kerst gebruikt boeit me niet zo erg. Kerst is een vreetfestijn geworden en een feest waar men met dure cadeaus smijt.

 4. Goede morgen Sjoerd. Ik weet dat die bolle een Amerikaanse verbouwing van onze statige heilige is. Dat is al één van de punten waarom ik nooit een kerstman bij mijn boom zal zetten, omdat ik kerst nog ouderwets beleef als christelijk feest, met eventueel de nachtdienst in de kerk . Dus hier kwam en komt de sint met cadeautjes en in de kersttijd niet. Bovendien zijn mijn beide kinderen 29 december jarig en een mens moet niet een hele maand cadeaus krijgen.
  En volgens mij was onze bisschop een Griek die in Myra bisschop was. Dat deel van het huidige Turkije was destijds ook Grieks gebied. Maar er zijn natuurlijk heel veel verhalen ontstaan rond de persoon van Sint Nicolaas.
  Ik wens je voor vandaag een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.