Duplo
Duplo

Duplo

click to see the pictures big

bVision & Photography

In mijn jeugd bestond het nog niet, Ole Kirk Christiansen, een Deense timmerman, die in eerste instantie houten speelgoed maakte, was er nog aan het denken. De steentjes hadden niet zo’n mooie pasvorm en het materiaal werkte ook niet mee. De eerste echte Legostenen werden pas in 1958 geproduceerd in het Deense Billund. Van een toen nieuwe kunststof, ABS, de afkorting van acrylonitril-butadieen-styreen. De eerste duplo stamt pas uit 1969, mooi op tijd voor de geboorte van mijn kinderen. Die er dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Onze “Bumba” Jeslynn is Duplo nu aan het ontdekken. Een gedeeltelijk door het Kruidvat gesponsorde Duplotrein maakte in het weekend zijn opwachting, en ze was meteen verkocht. Bumba kijken op Oma’s telefoon was ineens even uit de gratie. Zelfs opa vond het leuk om met Duplo te spelen, eh, met Jeslynn te spelen… De blokken met de nummers zijn favoriet. Ideaal om te leren tellen en de kleuren te leren onderscheiden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Kakel

  Mijn broer had vroeger dozen vol met Lego. We hebben er wat mee gespeeld. Kinderen blijven altijd kinderen en gek op Duplo/Lego. Op de foto zie je hoe geconcentreerd Jesje bezig is. Zo lief!

 2. marjolijn1

  Leuk speelgoed voor dat kleine grut… 🙂
  Ook een mobiele telefoon zal geen problemen voor haar opleveren, de jeugd wordt er mee groot gebracht.
  Mooie dag.

 3. Goede morgen Sjoerd. Laura heeft ook een duplotrein, maar die is natuurlijk voor driejarigen, compleet met rails en het geval werkt op batterijen. Tja ook die schermpjes van tablets en telefoons, vinden die kleintjes erg leuk. Ik hoorde wel dat ze er op den duur slechte ogen van krijgen, maar zo vaak zal Jesje er niet naar kijken, nu ze zo’n mooie trein heeft lekker spelen heerlijk toch voor die kinderen dat ze in een land geboren zijn waar dat gewoon kan.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.