Maankwartier bij nacht
Maankwartier bij nacht

Maankwartier bij nacht

click to see the pictures big

bVision & Photography

Afgelopen week was ik vrij, en dan heb je de tijd om eens wat zaken te doen die je al een tijdje wilde doen. Zoals wat foto’s bij nacht maken van het Heerlense maankwartier in aanbouw. Het maankwartier is een complex aan gebouwen waar wonen, werken en winkels elkaar in een geïntegreerde omgeving tegenkomen. Station, winkels woonruimte, kantoren… De Jumbo zit erin, de Action zit erin, de heliostaat* werkt, maar voor de rest is het angstvallig leeg en nog heel veel in aanbouw. Ik vrees het ergste voor de Heerlense binnenstad als het allemaal klaar is. Als je je daar dan in het donker beweegt, helaas zonder statief, is het moeilijk om je er een goed beeld van te vormen. Dus overdag maar een keer terug, toch…

* Met de Heliostaat wordt de eigenstandige toren in het Maankwartier bedoeld. Bovenin hangt een 10.000 kilo zware stalen spiegel met een doorsnee van 6,20 meter, die nauwkeurig met de zon meedraait en het zonlicht via een lagergelegen vijver met glazen bodem op de onderste vloer van de parkeergarage projecteert. ’s Nachts wordt het feeërieke effect met schijnwerpers bereikt. Boven de maankoepel steken verder nog een aardbol van één meter doorsnee en een vliegende vis uit. de ontwerper is de Heerlense kunstenaar Michel Huisman, van welke ook deze tekst is.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

  1. Dit is een voorbeeld van prachtig uitgevoerde techniek. Helaas krijgen we het niet goed mee op de foto, die verder wel zeer de moeite is. Als ik ooit in de buurt ben ga ik een kijkje nemen, want zoiets moet je gewoon in het echt zien.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: