Laat niet als dank
Laat niet als dank

Laat niet als dank

Vroeger stonden deze borden langs de auto- en secundaire wegen en maanden ze de mensen aan die onderweg bij gebrek aan wegrestaurants, MacBurgers etc. een picknickmand bij zich hadden om de reis even te onderbreken en dat dus ook gewoon naast de weg deden, stoeltjes uit de auto, tafeltje erbij, thermoskan op tafel en wat voorgesmeerde broodjes…

click to see the pictures big

bVision & Photography

Met deze affiches probeerde men de eigenaren van de bossen en landgoederen te bewegen om hun terreinen open te stellen. Prullenbakken kwamen pas later overal. Deze werden ook al ras gebruikt als vuilcontainer en ernaast als stortplaats. De prullenbak hieronder vond ik deze week in het mooie dorpje Sweikhuizen. Ook daar hebben de vuurwerkvandalen toegeslagen. Ik oordeel niet, en veroordeel niet, daar zijn anderen voor, maar ik mag wel mijn mening over dit gedrag hebben.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

21 Comments

 1. saltyletters.blogspot.com

  Had het niet moeten zien gebeuren, die waren nog niet klaar geweest met mij… had dan een pijl in hun reet gestopt . Burger Vuurwerk moet verboden worden want men kan er niet mee omgaan. Hier idem een hoop rotzooi en geknal op 50 m afstand van een weiland met schapen, die dieren zijn dagen van streek geweest!

 2. Wij maken heel wat wandelkilometers met eten en drinken in de rugzak en gaan er vanuit dat alles wat je mee neemt ook weer (leeg) mee terug gaat. Dus wij proberen zo weinig mogelijk gebruik te maken van vuilnisbakken. Zo kan er zeker niets in de natuur terecht komen.

 3. Pffffffffff echt erg dit, ik moet zeggen dat het hier echt een stuk minder is geweest, vooraf, achteraf, maar ook de harde knallen in bakken etc… ze hebben hier echt heel streng lopen controleren volgens mij…

  Dat bord van picknicken ken ik niet, wel nog de mensen die in de berm gingen zitten op zondag met mooi weer, de berm toeristen, hahaha

  X

 4. Frank103

  Als je een mening hebt dan heb je wel een oordeel, ik denk dat afgezien van baldadige jeugd iedereen hier wat negatieve gedachten bij heeft. Van mij mag het knalvuurwerk integraal verboden worden, dat nodigt kennelijk uit tot vernielzucht,

 5. logbankje

  De spreuk ken ik wel, de poster niet zo, maar de resultaten van het vuurwerk dan weer wel.
  vind het zulke zinloze acties om een prullenbak, waar we allemaal voor betalen op te blazen. Hans

 6. Kakel

  Ik vind het bijzonder asociaal. Sowieso dat je je eigen rommel niet opruimt maar gewoon ergens op straat gooit en dan ook nog dingen vernielen.
  Als je dat vergelijkt met een land als Zweden en Noorwegen, dan is daar de cultuur heel anders.

 7. Het is niet voor niets dat de prullenbakken tegenwoordig steeds meer worden weggehaald door terreinbeheerders. Ze moeten worden onderhouden en/of vervangen als ze zijn opgeblazen door jouw vandalen, ze worden nauwelijks gebruikt, en als ze worden gebruikt moeten ze regelmatig worden geleegd. Ga d’r maar aan staan …

 8. Goede morgen Sjoerd. Ik zie er de lol niet van in om spullen van anderen kapot te maken. Wel viel me op dat bij het zwembad vorige week vrijdag alle prullenbakken , net als brievenbussen waren afgesloten. Het viel me gelijk op omdat ik de schil van mijn banaan niet kwijt kon, die heb ik dan maar mee naar huis genomen.
  Als kind heb ik nooit vuurwerk afgestoken alleen sterretjes, maar dingen zomaar vernielen, op wat voor manier dan ook, kwam echt niet in mijn hoofd op.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.