Vlaamse Meesters

Het weekend was lekker rustig, ik heb me goed bezig gehouden met koken, een hobby zoals jullie wel weten. Het werd een Vlaams weekend deze keer.
Zaterdag heb ik een recept gemaakt van de Vlaamse kok Johan Segers, Hutsepot of in het Frans hochepot. Het heeft niets te maken met onze hutspot, maar is een echte wintersoep van verschillende soorten vlees, minimaal een soort of drie, vier. En met de groenten van het seizoen. Je bent even mee bezig, maar dan heb je ook een super maaltijdsoep. De groenten worden niet kapot gekookt, zoals bij erwtensoep, maar met nog een beetje een bite…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Zondag stond er een recept van de Vlaamse kok Jeroen Meus op het programma, zij het met een kleine aanpassing, Kabeljauw Niçoise. Een alles behalve traditioneel gerecht, maar met een flinke twist. Kabeljauw in boter gebakken, puree van aardappelen, ansjovis en gekookt ei en daarbij een warme salade van boontjes, tomaat, ui en knoflook.
Zo mogen koken is voor mij puur genieten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

  1. Het ziet er allebei heel erg lekker en voedzaam uit.

  2. Ik lees tussen de regels door dat je heel veel plezier beleeft aan je culinaire hobby.
    Want het is natuurlijk niet alleen koken en bereiden, maar ook voorbereiden.
    De foto’s laten een smakelijke maaltijd zien. Hans

  3. Het ziet er goed uit, en ja als hobby kok kun je hier wat mee. Of ik het echt super lekker zou vinden is een andere vraag. Maar ja, dat maakt niet uit, als het maar gesmaakt heeft met de mensen met wie je was 😀

    X

  4. ja, goed koken is een kunst, te gaar is niet goed, te rauw ook niet, maar precies er tussenin.

  5. Je bent heel lekker bezig Sjoerd.

  6. Ik vrees dat ik hier het huis uit gezet wordt als ik dit kook, dat lusten ze niet! Soep met spruitjes sla ik zelf liever ook over, maar voor echte erwtensoep rijd ik zelfs naar Limburg!

  7. Als het maar lekker was! Ik hou het wel bij mijn eigen potjes.

    • ik zie nu de foto eigenlijk per ongeluk nog een keer, maar het lijkt me toch echt meer soep om met mes en vork te eten hoor 😀

  8. Je doet me zin krijgen
    Ik hen juist soep gemaakt maar wacht tot na het joggen

  9. Als ik zou mogen kiezen, dan zou ik voor de zaterdagse hochepot gaan. Als het net zo lekker is als het eruit ziet, dan zit het wel goed … 🙂

  10. ‘t is dat ik niet van koken hou …

  11. Ziet er allebei heerlijk uit, Sjoerd! Kom je ook wel eens bij mensen thuis koken (-:

  12. Ziet er héél smakelijk uit !! Grts

  13. Beetje couscous erbij koken en dan is het ook heerlijk. Ach er zijn zoveel mogelijkheden. Ziet er goed uit.

    Love As Always
    Di Mario

  14. Ik geef niets om koken. Maar dit ziet er geweldig uit.

  15. Hutspot uit het buitenland is gewoon heerlijk. Ik kom er voor uit bed.

  16. Lekker. Heerlijk koken!

  17. Heel goed om zo eens lekker te hobbyen…!
    Het zal gesmaakt hebben.

  18. Die hutsepot trekt mij ook aan. Eens bespreken met de kok van dienst hier.

  19. Goede morgen Sjoerd, dat ziet er weer heerlijk uit. Jullie zullen wel genoten hebben. Ik wens je voor vandaag een fijne maandag toe.

  20. mmm, dat ziet er goed uit!
    dat zou ik ook wel eens moeten maken, vooral die hutsepot
    Een @->- voor jou.

Geef een reactie