Vlaamse Meesters
Vlaamse Meesters

Vlaamse Meesters

Het weekend was lekker rustig, ik heb me goed bezig gehouden met koken, een hobby zoals jullie wel weten. Het werd een Vlaams weekend deze keer.
Zaterdag heb ik een recept gemaakt van de Vlaamse kok Johan Segers, Hutsepot of in het Frans hochepot. Het heeft niets te maken met onze hutspot, maar is een echte wintersoep van verschillende soorten vlees, minimaal een soort of drie, vier. En met de groenten van het seizoen. Je bent even mee bezig, maar dan heb je ook een super maaltijdsoep. De groenten worden niet kapot gekookt, zoals bij erwtensoep, maar met nog een beetje een bite…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Zondag stond er een recept van de Vlaamse kok Jeroen Meus op het programma, zij het met een kleine aanpassing, Kabeljauw Niçoise. Een alles behalve traditioneel gerecht, maar met een flinke twist. Kabeljauw in boter gebakken, puree van aardappelen, ansjovis en gekookt ei en daarbij een warme salade van boontjes, tomaat, ui en knoflook.
Zo mogen koken is voor mij puur genieten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

22 Comments

 1. logbankje

  Ik lees tussen de regels door dat je heel veel plezier beleeft aan je culinaire hobby.
  Want het is natuurlijk niet alleen koken en bereiden, maar ook voorbereiden.
  De foto’s laten een smakelijke maaltijd zien. Hans

 2. Het ziet er goed uit, en ja als hobby kok kun je hier wat mee. Of ik het echt super lekker zou vinden is een andere vraag. Maar ja, dat maakt niet uit, als het maar gesmaakt heeft met de mensen met wie je was 😀

  X

 3. Frank-103

  Ik vrees dat ik hier het huis uit gezet wordt als ik dit kook, dat lusten ze niet! Soep met spruitjes sla ik zelf liever ook over, maar voor echte erwtensoep rijd ik zelfs naar Limburg!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.