culinairia

culinairia

Voeding als wetenschap wordt steeds belangrijker in onze omgeving, was het vroeger nog calorieën tellen bij het samenstellen van een eetpatroon, tegenwoordig kijkt men naar alles, de vetten, de koolhydraten, de suikers in die koolhydraten en ga zo maar door. Toch zie ik voeding meer als culinair genieten van datgene wat er op tafel komt, of dat nu verzorgd wordt door een gastheer of gastvrouw in een restaurant of gewoon thuis aan tafel. Daarmee komen we wel uit op het zwakke punt thuis, wat eten we vandaag is wellicht een van de meest uitgesproken zinnen in de wereld. Eigenlijk zou het moeten zijn iedere dag wat anders (culinair en meegaand met de seizoenen) of wat de pot schaft zoals vroeger. Aardappels met groenten (en jus) en af en toe een stuk vlees om veel jus mee te maken voor de dagen dat er geen vlees wordt gegeten. Mijn voorkeur gaat uiteraard uit naar het culinaire gedeelte, het experimenteren met exploderende smaaksensaties… oeps, zelf verzonnen, waar haal ik het vandaan. Maar uiteraard lukt dat door beperkte tijd, ook niet iedere dag. Mijn voorkeur is beslist niet naar de frituur, de chinees, de burgers, de griek of andere uit de grond gestampte fastfood ketens. Maar wat maakt u vandaag, hier op tafel staat straks een chow mein schotel, uiteraard zelf gemaakt en niet van de Aziaat.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. saltyletters.blogspot.com

  Ik wil graag 3 van die porties bestellen , kan dat?

  Vandaag wordt het snert, zowel het eten als het weer , ook dat kan een combi zijn.

 2. Ria

  Ha! Dat komt mooi uit! Aangezien ik de enige ben die hier eten op tafel zet en ik vanmorgen doorgegeven heb dat ik na al dat gesukkel van afgelopen weken vandaag een snipperdag neem, weet jij denk ik wel waar wij vanavond zullen zitten 😀

 3. Goede morgen Sjoerd. Vandaag zal ik waarschijnlijk iets met prei eten, prei maak ik altijd zoetzuur klaar en ik weet nog niet wat ik er bij ga doen,misschien vegetarische
  kleine gehaktballetjes , eens kijken wat ik nog heb liggen.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: