Het was spannend in Riga (Letland)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De volgende bijdrage komt van ver en verdiend dus alleen daarom al een plaats op de site. Op de foto zijn de grote deuren van waarschijnlijk drie hoogspanningstrafo’s te zien met daarboven de ontluchtingen voor de vrijgekomen warmte bij het transformeren van de hoge naar een lagere spanning. De foto is gemaakt door Inge van schrijfsels van mij die ik dan ook even haar verhaal laat doen:
Hallo Sjoerd,
Ik schreef er al over op mijn blog: ik was in Riga. Vol spanning ivm het te bezoeken concert van Andrea Bocelli, maar ik zag ook kans om voor jouw blog een ‘spannende’ foto te nemen. Het is in de Tirgonu Iela in Riga, Letland. Ik dacht dat het makkelijker voor je zou zijn om het juiste adres op te zoeken. Ik wist dat bakkerij ‘Rigensis’ in dezelfde straat ligt, vandaar.
Groetjes, Inge

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Uiteraard heb ik de bakkerij ook gevonden. Die zitten in een schitterend oud pand in Riga. Ik ben daar op Google Maps wat wezen dwalen en vind Riga een bezienswaardige stad. Riga werd gesticht in 1201 en is een voormalige Hanzestad. Het historisch centrum van Riga staat niet voor niets op de Unesco-Werelderfgoedlijst, onder andere dankzij de pittoreske oude binnenstad (ook wel bekend als Vecrīga) met haar kronkelende straten, middeleeuwse kerken, waarvan de torenspitsen de skyline domineren, en gildehallen. (zie ook wiki).

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

11 Comments

 1. Geweldig dit! Prachtig ook, ja de bakkerij natuurlijk 😉

  X

 2. Leuk zeg! Zo kom je virtueel nog eens ergens! Riga, dat lijkt me best een leuke stad.

 3. Over het algemeen is het zo waar mensen zijn vind je trafohuisjes, maar volgens mij is Riga de verste locatie die je hebt ontvangen. Hans

 4. Mijn zwager is voor werk in Riga geweest en kwam enthousiast terug. De foto’s en jouw sfeerbeschrijving doen daar voor mij nog een schep bovenop. En een hoera voor de bloggers die altijd aan je denken!

 5. Altijd leuk om trafo huisjes uit het buitenland te zien.
  Bij die bakker zou ik wel eens willen binnen stappen.

 6. Stoer.. ik kan me voorstellen dat je trots bent op deze inzending.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Toch mooi dat een rijtje van op zich tamelijke lelijke hoogspanningstrafo’s uiteindelijk naar een prachtige oude bakkerij leidt! 🙂

 8. Leuk! Zo worden de huisjes meer en meer een internationaal iets. Grappig. Ik heb daar familie wonen.

 9. Zelfs ver weg zijn er trafohuisjes, niet mooi of speciaal, maar ze zijn er…!
  De bakkerij is schitterend.
  Fijne zondag….!!

 10. Goede morgen Sjoerd, nou zelfs op vakantie in Riga wordt er aan je gedacht, leuk toch al die internationale huisjes, al leken het mij in eerste instantie garages 😉

 11. Vraag mij af hoeveel trafohuisjes je nu al hebt, moeten er ondertussen toch al heel wat zijn.

Geef een reactie