1953 FERRARI 166MM BARCHETTA
1953 FERRARI 166MM BARCHETTA

1953 FERRARI 166MM BARCHETTA

click to see the pictures big

bVision & Photography

Je kunt zeggen wat je wil, maar een mooie auto is dit zeker, deze in 1953 geproduceerde Ferrari 166 Mille Miglia Barchetta. Dit race wagentje was zeker niet de snelste Ferrari, maar wel de eerste Ferrari die de Mille Miglia gewonnen heeft, als dank kreeg deze 166S daarna de letters MM achter zijn naam. De wagen was origineel in Belgisch bezit en werd gebruikt om mee te racen. Helaas was het Europese klimaat geen gezonde omgeving voor deze Barchetta.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Na een tijdje te hebben geracet in zuid America kwam de licht gehavende auto terug in België, alwaar hij gestript werd. De toch al fragiele body werd in handen gegeven van coachbuilder Martial Oblin. Diverse veranderingen maakten de auto een stuk lichter. De auto werd daarna tentoongesteld op de Brusselse autosalon in 1955. In deze kleuren die destijds zeer ongewoon waren, een mat zwart kleurenschema. Na enkele jaren racen kwam de auto in andere handen en werd uiteindelijk geheel gerestaureerd in 2012. Een schitterende auto om te zien. Ik vind het een van de mooiste auto’s in mijn virtuele garage. Wil je meer weten van deze specifieke auto kijk dan bij Hymann Classics, mijn sponsor.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.