Auto’s in de reclame – Fiat 500

Auto’s in de reclame – Fiat 500

click to see the pictures big

bVision & Photography

Je ziet ze steeds vaker, kleine fiatjes gebruikt als reclame object. In dit geval is het een Fiat 500, die geparkeerd staat bij de ingang van een badkamerwinkel. Ik laat deze zien zonder dat ik eigenlijk reclame wil maken hiervoor. We hebben er rondgelopen, maar absoluut niets van onze gading kunnen vinden. Ook geen persoon die ons zou kunnen adviseren… Inmiddels heb ik er een hele verzameling van… wellicht moet ik ze eens allemaal bij elkaar zetten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Daar gaat dan ook om, de auto. Nou ja een auto. De in 1957 aan het publiek getoonde cinquecento is een ontwerp van Dante Giacosa. Een leuk model dat als gezinsauto in de markt werd gezet. Maar voor mij is het een handtas op wielen, meer is dit bolletje niet. Trouwens rugzakje en lieveheersbeestje werden ze ook wel genoemd. Deze is van 1970 en wordt uiteraard gebruikt als reclame object, de auto heeft overigens nog een tenaamstelling bij het RDW.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Manlief is er helemaal van gecharmeerd. Zijn vader won er een op de RAI en schoonouders en schoonzus(je) gingen er mee op vakantie in 19..? Met alle bagage, heerlijk comfortabel. Eerlijkheidshalve, onze huidige auto is een tikkie groter… 😉

  2. hanscke

    Ik denk dat het toen wel kon, maar ik zou me er nu absoluut niet meer veilig in voelen. bij dit autootje vind ik de nummerplaat boeiend. De eerste nummerplaten!! Twee letter en 4 cijfers en men dacht dat men voor altijd combinaties kon maken.

  3. Goede morgen Sjoerd, nou direct gezinsauto zou ik het niet durven noemen. Maar het is een lief wagentje, mijn tante heeft een aantal van die autootjes gereden. Maar als mijn oom daar een keer in reed omdat zijn Kever in de garage was, leek het meer of hij de auto uittrok dan of hij uitstapte. 🙂
    Fijne zaterdag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: