YP 408 – 12 Painfbat Garderegiment Jagers

YP 408 – 12 Painfbat Garderegiment Jagers

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Een klein vervolg op de foto van gisteren, waar Frank meteen gezien had wat het was, de binnenkant van…. Vandaag dus hier de DAF YP408, voor veel oud militairen de trots van de Nederlandse Landmacht. In de tijd dat ik in dienst heb gezeten was dit voertuig legendarisch. De DAF YP 408 is een 8 wielig pantservoertuig. De mooiste tijd die ik ermee heb door mogen maken was de tijd in het PIROC in Veldhoven. Deze afkorting stond voor Pantser Infanterie Rij Opleidings Centrum. In die tijd heb ik ook kennis gemaakt met de dikke DAF. Dat was nog in de tijd dat de instructeur met een stok op je helm sloeg als je eens iets verkeerd had gedaan. Opmerkelijk was wel dat ik in die tijd zowel op de Dikke DAF als met de YP408 mocht rijden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Frank-103

    Ik zat bij de verbindingsdienst (107 radio te Garderen) en heb alleen in vrachtauto’s en 1-tonners gezeten. Achteraf gezien was een chauffeursopleiding veel leuker dan de verbindingsdienst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: