YP 408 – 12 Painfbat Garderegiment Jagers

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Een klein vervolg op de foto van gisteren, waar Frank meteen gezien had wat het was, de binnenkant van…. Vandaag dus hier de DAF YP408, voor veel oud militairen de trots van de Nederlandse Landmacht. In de tijd dat ik in dienst heb gezeten was dit voertuig legendarisch. De DAF YP 408 is een 8 wielig pantservoertuig. De mooiste tijd die ik ermee heb door mogen maken was de tijd in het PIROC in Veldhoven. Deze afkorting stond voor Pantser Infanterie Rij Opleidings Centrum. In die tijd heb ik ook kennis gemaakt met de dikke DAF. Dat was nog in de tijd dat de instructeur met een stok op je helm sloeg als je eens iets verkeerd had gedaan. Opmerkelijk was wel dat ik in die tijd zowel op de Dikke DAF als met de YP408 mocht rijden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Zat ik toch aardig goed met mijn antwoord 🙂

 2. Lichting 84/3 was ik…het mortierpeloton van het 45e Pantserinfanterie Bataljon. Wij hadden die YP’s ook. Om de mortieren en bijbehorend personeel te vervoeren.

 3. Ik zat bij de verbindingsdienst (107 radio te Garderen) en heb alleen in vrachtauto’s en 1-tonners gezeten. Achteraf gezien was een chauffeursopleiding veel leuker dan de verbindingsdienst.

 4. aha, een apparaat om dood en verderf te zaaien, onder de noemer vrede bewaken!

 5. Een prachtig voertuig, heb ze ook bezichtigd in een museum ergens op de Veluwe.
  Hans

 6. Ja, die ken ik als kantoorpikkie dus niet van binnen … 😉

 7. Ik heb ook naar je vorige post gekeken … zou niet wat het was. Nu dus wel

 8. Een tank heb ik nog nooit van binnen gezien. Bij deze dus nu wel.

 9. Goede morgen Sjoerd. Ik weet niets van tanks dus allemaal nieuw voor mij.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 10. Nu ik die witte variant zie, herken ik wel iets. Kan het zijn dat de UN er ook mee reed in risicogebieden?

  Love As Always
  Di Mario

 11. Ik heb nog nooit een tank aan de binnenkant gezien, dus bij deze 😉
  maar ik kon het ook niet raden
  Een @->- voor jou.

 12. Mooie herinnering aan de diensttijd…!!

Geef een reactie