Camellia
Camellia

Camellia

Ik ben eruit, de Camellia Sinensis en de Camelia Japonica zijn de botanische namen van een geslacht van bedektzadigen in de familie Theaceae, in het Nederlands camelia genoemd. Carl Linnaeus vernoemde het geslacht naar de jezuïet en botanicus Georg Joseph Kamel. Naargelang de botanicus worden er 100 tot 250 soorten geaccepteerd, voorkomend in oostelijk en zuidelijk Azië, van de Himalaya tot in Japan en Indonesië.
De Camellia Sinesis is de plant die wij kennen als leverancier van de diverse theesoorten, en de Camellia Japonica is de theeroos die we bij ons vaak in tuinen aantreffen. En van Theaceae naar Thee lijkt me geen gekke stap, want wie ben ik om meneer Linnaeus tegen te spreken.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: