Spanning bij het Maliebaanstation

Spanning bij het Maliebaanstation

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuis van deze week is op de foto gezet door Di Mario van dimario.info. Ze zijn gemaakt tijdens zijn bezoek aan het spoorwegmuseum in Utrecht. Het station Maliebaan in Utrecht is gebouwd in 1874 en heeft in 1954 haar huidige functie gekregen: het werd het spoorwegmuseum. In 2005 is er een grondige verbouwing geweest en is er veel bijgebouwd naast het originele station. Veel zaken zijn geleend van andere stations (de koninklijke wachtkamer o.a.). Dat mag uiteraard, daar is het een museum voor.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Naast het station, waar nu groot “van Gend en Loos” opstaat was de voormalige eerste hulpwarmtecentrale van Utrecht van PEGUS. Hier werd door PEGUS het stadsverwarmingsnet bediend. Onderdeel ven het gebouw is het 10 kV trafostation dat Di Mario daar ontdekte.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

En als we het dan toch over van Gend en Loos hebben. Gisteren stelde Leidse Glibber de vraag waar dat gebleven is… Dat is makkelijk, dat is nu DHL en onderdeel van Deutsche Post

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

12 Comments

  1. Di Mario heeft wel een neus om dit te ontdekken.
    Vind het prachtig dat de tekst van Gend en Loos nog op de gevel staat.
    Is toch een bedrijf waar ik voor werk regelmatig kwam. Hans

  2. Goede morgen Sjoerd, ik zie dat ik gister je log gemist heb, met die mooie oude wagen. Ach ja Van Gend en Loos, een icoon van vroeger. Wij stuurden er altijd onze koffers mee vooruit naar het vakantieadres op de Veluwe. Ze zijn nooit kwijtgeraakt en stonden altijd weer netjes op ons te wachten.
    Di Mario heeft oog voor trafohuizen, die vind ze overal, ik vrees dat ik er regelmatig overheen kijk .
    Fijne zondag gewenst.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: