Clockless eating wordt trend
Clockless eating wordt trend

Clockless eating wordt trend

Dit waren de woorden die ik ergens in een magazine tegenkwam, en natuurlijk komt dit overwaaien uit New York. We gaan steeds meer naar een 24 uurs economie waarbij ook onze eetgewoonten zich aanpassen. Het traditionele ontbijt, het twaalf-uurtje en het avondeten wordt vervangen door meerdere maaltijden, niet omdat het moet, maar omdat het kan. Nou ben ik zelf een slechte ontbijter, dus eet ik om zes uur in de ochtend weinig, om later in de ochtend zo rond een uur of tien aan te vallen op wat ik heb meegenomen, om tegen twaalf uur de restjes op te eten. Dan heb ik niets meer tot een uur af zes, als het avondeten op tafel komt. Zo tegen een uur of tien eet ik meestal wat pinda’s of chips, om tegen 12 uur naar bed te gaan. Ik kan me niet voorstellen dat ik zaken ga verdraaien. Een frietje biefstuk om 6 uur in de ochtend is niet aan mij besteed, brood overigens ook niet. Maar goed, een beetje filosoferen over eten moet kunnen. Ik vraag me eigenlijk af of er mensen zijn die het echt anders doen, meer eetmomenten hebben, of andere eetmomenten hebben, of uiteraard hebben vast gehouden aan de traditionele eetmomenten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

18 Comments

 1. Ria

  Ik begin met een banaantje en een kop thee, daarna een ochtendrondje met het hondje en als ik daarvan terugkom koffie met een paar hartige boterhammen. De rest van de dag als ik trek heb, of eens een appel, Rond een uur of zes warm eten met veel groenten en een stukje vlees of vis, ’s avonds een wijntje met wat nootjes of een stukje kaas..

 2. Clockless eating, kende ik niet, maar kan me er wel iets bij voorstellen.
  Ik heb ook meerdere eet momenten op de dag, kleine porties is beter dan 3 keer volop te eten.
  Hans

 3. Frank103

  Ik heb doordeweeks meestal een strak schema, volgens de diëtiste is dat schema helemaal fout. Ik brunch om 11.00 mijn 4 broodjes kaas en om 18.00 eet ik weer. Op kantoordagen eet ik verder niks, ook geen snoep. Uiteraard heb ik om 18.00 dan zo’n honger dat ik veel teveel opschep. ‘S avonds eet ik dan rond 21.30 wat fruit en wat dropjes. Eén keer per twee weken gaan we tijdens de lunchwandeling wel een Turkse pizza of een broodje haring halen. In het weekend stoppen we tussendoor wel eens bij de mcdonalds. Van de diëtiste moet ik wel ontbijten, om 12.00 pas lunchen en om 16.00 een stuk fruit eten, zodat ik om 18.00 minder honger heb. Vaker en minder eten. Helaas ben ik nogal hardleers.

 4. Ik kom ’s ochtends moeizaam op gang. Als er rond een uur of tien bij een bakkie koffie en stukje roggebrood met kaas in gaat, dan heb ik een prima start. Daarna wikkelt de dag zich (ook) wat eten betreft tamelijk traditioneel af.

 5. Kakel

  Er moet toch wel heel wat gebeuren voordat ik iets ga doen of omgooien omdat iemand anders dat zo bedacht heeft. We hebben niet voor niets hersenen gekregen (-:
  Ik heb geen vaste tijd voor ontbijt en lunch. En dan nuttig ik zeker geen biefstukje, haha.
  ’s Avonds hangt het er van af hoe laat mijn man thuiskomt. Meestal rond 18.30 uur.
  Fijn weekend!

 6. Ik heb geen vaste baan en daarmee geen vast ritme. Tegenwoordig heb ik een medicijn die ik een een uur voor het ontbijt moet innemen en ik mag daarna niet gaan liggen. Dus doe ik aan dat uur iets aan een flinke ochtendgymnastiek. Daarna heb ik m’n brunch. 2 sneetjes brood met kaas, worst of banaan een flinke mok slappe koffie en daarna nog een grote koek of een plak ontbijtkoek. M’n middagmaaltijd ligt tussen 14:00 en 20:00, maar tegenwoordig vaker tegen de 14:00 uur. Meestal een eigen roerbaksel. In de avond neem ik af en toe cup a soup met een onbelegd sneetje brood. Na het ontbijt drink ik alleen nog kraanwater. Ik vind dat lekker, slaap er beter van dan koffie en hou niet van thee.

 7. Ik ontbijt, ga sporten, en 3 uur later eet ik weer. Verder eet ik als ik honger heb en houd niet vast aan traditionele tijden. Ik eet gemiddeld een keer of 6/7 op een dag en een maal per week eet ik tegenwoordig 12 uur niets, en dat werkt echt super goed.

 8. Goede morgen Sjoerd. Ik denk dat ik me maar gewoon houd aan drie maaltijden per dag en als tussendoortje een appel of wat ander fruit. Mijn schildklier werkt niet optimaal en daar heb ik medicatie voor, als ik maar zo voor het lieve vaderland weg ga eten is die medicatie weer helemaal ontregeld en moet ik steeds opnieuw ingesteld gaan worden. Dus die Amerikaanse gewoonte neem ik maar niet over.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 9. Ik eet ’s morgens altijd wat yoghurt om proberen wat af te vallen. En ik neem fruit en groente mee naar mijn werk om het tussendoor op te eten als ik zin in iets krijg. Tussen de middag een boterham. In de avond warm eten en ergens in de avond nog wat fruit. Voorlopig vind ik dat wel een goede balans.

  Love As Always
  Di Mario

 10. ik ontbijt iedere morgen hetzelfde, koffie, een banaan en 2 boterhammen
  ik eet rond 12u, en rond 17u, want laat eten is niet goed.
  Ik krijg veel commentaar daarover van mijn zoon en vriend,, maar als ik dan honger heb? 😉
  Als ik op mijn werk ben, of weg ben, liggen de tijden soms anders, maar ik hou me ongeveer altijd aan dezelfde tijden.
  Een @->- voor jou.

 11. Hier gewoon ontbijt, lunch en avondeten. Nauwelijks tussendoortjes, alleen ’s avonds een stukje chocola. Maar als Ik de reclame zie, met al die taarten, snoep en chips, dan moeten er mensen zijn die altijd elk uur eten…

 12. Ik ben een slecht ontbijter enige is drinkontbijt van Brinta dat er makkelijk in gaat. Kan tussen de middag wel iets warms eten maar als ik ’s avonds niets warms heb krijg ik het idee dat er iets niet klopt . Ik ben er dus duidelijk nog niet aan toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: