Turboverkeersplein Nuth
Turboverkeersplein Nuth

Turboverkeersplein Nuth

click to see the pictures big

bVision & Photography

Mijn dagelijkse ronde in het verkeer bedraagt zo’n 25 kilometer lang heen, en later ook weer terug, ofwel zo’n 50 km/dag. Vanuit Hoensbroek rij ik eerst richting Heerlen, om mijn vrouw af te zetten en rij dan via de A76 en de A2 richting Urmond, waarbij ik via de vrachtingang het Chemelotterrein oprij naar mijn werkplek. En einde werktijd vertrek ik dan in omgekeerde richting.
Vroeger was dit een hele rustige autoweg, maar tegenwoordig staat het verkeer vaker stil dan dat het rijdt. En nu gaan ze ter hoogte van Nuth, een van de knelpunten, een turboverkeersplein aanleggen als laatste onderdeel van de aanleg van de buitenring parkstad. Een rondweg die zijn begin en einde vind op de A76 en oa de gemeentes Brunssum, Onderbanken, landgraaf en Kerkrade beter ontsluit. Bij Nuth houdt dit in dat over de A76 een aantal bruggen wordt gebouwd die in de loop van volgend jaar klaar moeten zijn. Ofwel het was er al druk, maar nu wordt het echt druk en er geldt vanaf volgende week een lagere snelheid op de autoweg en tevens een versmalling. Als het klaar is kan ik met pensioen. Van alle werkzaamheden worden de betrokkenen via films op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. Hieronder het laatste filmpje.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. Ria

  We zijn er een paar keer voorbij gekomen, wat een bende daar maar zo te zien komt ook dat weer goed en hopelijk stroomt het dan weer sneller door. Al blijven ze bezig met die wegen.

 2. Salty

  Word je het rijden nooit moe?
  Hier hebben we maar 15 km asfalt, dus ik heb geen goed vergelijkingsmateriaal, maar het zou mij dagelijks een hele opgaaf lijken in jouw schoenen.

  Goede Vrijdag gewenst , X

 3. Volgende week beginnen hier werken in de buurt zodat alles naar rechts moet om de ring op te gaan, geen verkeer meer naar links (van waaruit ik kom). Het zijn maar enkele km maar ik vrees dat het voor heel drukte en file zal zorgen. Goed dat er ook twee weken paasvakantie zijn. 20 april zouden de werken gedaan moeten zijn

 4. Het verkeer is overal wel toegenomen, soms wel vervelend.
  Dat wordt zeker Turboverkeersplein, jammer dat het pas klaar is als je met pensioen gaat. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Goede morgen Sjoerd. Tja als alles klaar is hoef je er dus niet meer iedere dag langs. Nou denk dan maar dat anderen er wel plezier van hebben. Ik had dat met de Westerschelde tunnel. In de tijd dat ik vaak naar de overkant ging (mijn ouders woonden in Terneuzen) om wat ze tegenwoordig mantelzorgen noemen. Zat ik met de boot en toen beide mijn ouders waren overleden was eindelijk die tunnel klaar. Zelf ben ik er maar een paar maal door gemoeten dus veel gemak heb ik er niet van gehad.
  Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.