Greyhound silverside
Greyhound silverside

Greyhound silverside

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze bus trof ik aan toen we via Valkenburg naar Bemelen reden, en dan kan ik het niet nalaten om dan even te stoppen om dit Amerikaanse icoon op de foto te zetten. Het is een GMC (General Motors Company) bus met een 6 cilinder Detroit diesel motor. Een bus die gebruikt is door Amerika’s grootste lange afstandsvervoerder, Greyhound. Voor wie het niet weten, zo’n bus weeg een 10 ton en kan 41 passagiers herbergen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Het bedrijf werd in 1914 opgericht in Hibbing Minnesota door de in Zweden geboren Carl Wickman (1887-1954). De beroemde naam Greyhound en het logo werden geïntroduceerd in 1926 en zijn gebaseerd op de uiterst snelle windhond. Deze bus is een zg Greyhound Silverside uit 1948. De bussen werden speciaal alleen voor Greyhound gebouwd en mochten niet in eenzelfde vormgeving worden nagebouwd of verkocht worden aan andere busondernemingen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Op zoek naar wat meer informatie over deze bus kwam ik een filmpje tegen op YouTube wat ik hier uiteraard ook plaats. Het betreft, hoe klein kan de wereld zijn, de bus op de foto’s bij camping Mooi Bemelen. Het zijn uiterst luxe bussen en waren destijds van alle gemakken voorzien. Aan boord was slaapgelegenheid, een toiletruimte en op de bus zat een heuse kapitein in uniform met pet. Maar dat mag ook wel als je door heel Amerika kan toeren met deze bussen. De bus op deze pagina is eigendom van Hans Classic Cars

9 Comments

 1. Goede morgen Sjoerd, die bussen ken ik alleen uit de films leuk dat er ook in Nederland zo eentje rondtoert.
  Ik wens je een heerlijk paasweekend toe, geniet met je familie en laat Jesje niet teveel chocolade eitjes eten 😉

 2. ik vindt zoiets altijd fijn om te zien, want zoiets is zeldzaam, en hier zie ik veel waar ik het bestaan niet van weet.
  en als je dan je tekst en de commentaar van morgaine leest is het nog leuker….
  Ik wens je een fijn Paasweekend en hier is een @->- voor jou

 3. Wauw, weer wat geleerd, want ja ik ken de Greyhound vanuit films, Cocktail, je weet wel met Tom Cruise, is de eerste die mijn hoofd in vliegt 😉 Prachtig, wist niet dat ze ook hier te vinden waren ondertussen 😀

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.