Fatimagrot
Fatimagrot

Fatimagrot

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Fatima grot, vraag me niet hoe ik hier aan kom, maar het ontstond naar een zoektocht over wanneer Bertus Aafjes op kasteel Hoensbroek woonde. Daar vond ik een verhaal over iemand die bij de grot geweest was en dat het in Oirsbeek lag. Nooit van gehoord en maar een paar kilometer van hier. Dat kan toch niet. De locatie de Boompjesweg was me ook onbekend. En dan moet ik er naar toe. Kijken wat het is en waarom het er is. Het blijkt dat de inwoners van dit dorp zo blij waren dat ze de tweede wereldoorlog zo goed waren doorgekomen dat ze deze aan o.l.v. Fatima opgedragen grot wilde bouwen. Verschillende inzamelingsacties en de bijbehorende kerk maakte het mogelijk om dit te realiseren. Zo ligt hier dus de Fatima Grot. Nog niet lang geleden gerestaureerd, en prima onderhouden. Waar geloof al niet toe kan leiden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Frank-103

    Van Fatima had ik nog nooit gehoord, en van de kleurrijke werkjes over de hobbit weet ik dat in grotten trollen kunnen huizen, wat niet direct betekent dat Fatima een trol is, maar ook niet dat Fatima geen trol is. Hachelijk?

  2. Goede morgen Sjoerd, tja ik heb niets met dit soort ‘grotten’ maar ik ben wel benieuwd of je er nog achter bent gekomen wanneer Bertus Aafjes op dat kasteel woonde. Voor vandaag een fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.