Volvo Amazon
Volvo Amazon

Volvo Amazon

click to see the pictures big

bVision & Photography

Ik blijf het een mooie wagen vinden, deze door John van zijn blog Red-star ingestuurde Volvo Amazon. Deze 4 deurs sedan model 121 is de basisuitvoering en kon geleverd worden met drie verschillende motoren, een B16 een B18, en een B20 motor. Het model op de foto mist het bijbehorende typeplaatje op de grill. Bij de minder gemotoriseerden werden deze vaak eraf gehaald. Ook het RDW geeft hierin geen uitsluitsel.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De naam Amazon werd overigens door de importeur in die tijd niet gebruikt (de naam was beschermd). Maar toch gebruikt niemand de modelnaam 121. Maar dat gebeurd wel vaker in autoland. Het is een mooie, maar destijds ook dure auto. In vergelijking veel duurder dan zijn voorganger de P444 ofwel de kattenrug. Op weg naar huis gisteren trof ik wel een heel bijzonder exemplaar aan, maar daarover volgende week meer.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. pjotr

    Zelf heb ik een 122 S gehad. Met twee carburateurs, die moeilijk af te stellen waren. Een top van 180 km per uur was daarmee haalbaar. Het was voor die tijd een mooie en degelijke auto. Maar ook bij deze degelijke Zweed sloeg de roestduivel toe, meestal het eerst in de voorspatborden.

  2. Frank-103

    Fraaie auto Sjoerd, leuk dat die nog rondrijden! Het is nog steeds in om geen typeaanduiding te laten plaatsen, maar ook om crimineel Nederland niet te laten zien dat het een dure variant van een auto is.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.