Strijthagenshof in Welten
Strijthagenshof in Welten

Strijthagenshof in Welten

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Verscholen achter de fruitbomen ligt oostelijk van Welten (gemeente Heerlen) het huis Strijthagenshof. Gelegen aan de rand van het dal van de Geleenbeek, daar waar ook de Weltermolen te vinden is. Het zou gebouwd zijn in de buurt van het voormalige kasteel aldaar, ofschoon daarvan nooit resten zijn gevonden. De adelijke familie Streithagen heeft er in ieder geval zijn naam aan gegeven. Het oorspronkelijke huis, waarvan de kelders opgetrokken zijn met kunradersteen is gebouwd in de veertiende eeuw. Rond de 17 eeuw werd het huis van binnen grondig verbouwd om het later, 1860 schrijven we dan ook aan de buitenzijde grondig aan te passen. Er werd een mooie villa van gemaakt. Die inmiddels vanbinnen geheel gemoderniseerd is, en aan de buitenkant gerestaureerd is. Het huis is bekend meerdere namen, Zoals huis Streithagen en Huis Welten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Goede morgen Sjoerd, tja die adel wist wel waar ze hun stulpjes neerzetten , geef ze eens ongelijk. Als je het voor het kiezen hebt zit je liever op een mooi stekje natuurlijk.
    Ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.