Poëzieroute Wijnandsrade
Poëzieroute Wijnandsrade

Poëzieroute Wijnandsrade

click to see the pictures big

bVision & Photography

Afgelopen week was het een dag erg druk op de autoweg en dan wil ik wel een een alternatieve route nemen. Zo kwam ik door het dorpje Vink en trof iets verder deze rustbank voor wandelaars aan met daarnaast een zuil waarop stond Poëzie. Dat maakt nieuwsgierig dus stopte ik even. Boven op de zuil stond een gedicht. Bij het zoeken op internet vond ik de onderstaande tekst aan bij “de vrienden van Wijnandsrade”: Er zijn twee gedichtenwandelingen door het buitengebied van Wijnandsrade en Hulsberg. Startpunt en eindpunt is in beide gevallen het Kasteel van Wijnandsrade. Diverse dichters vind u langs de Poëzieroute, en uiteraard ook een gedicht van Toon…
(overigens, ik heb niets met koningsdag. Fijn dat ik vrij heb, maar daar is ook alles mee gezegd.)

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Pingback: Poëzie – bVision & Photography

 2. Mooi zo’n poëzie route in het stille land.
  Het mooie van Koningsdag vind ik dat we een dag helemaal één zijn en in heel Nederland feest vieren. Maar als het om een andere reden op een andere datum zou zijn zou ik het ook goed vinden. Het samen een zijn dat is wat ik prachtig vind.

 3. Ria

  John zegt dat ze er zijn, maar ik heb ze hier nog niet gezien, erg leuk idee vind ik. Koningsdag is gewoon gezelligheid, een heel volk dat iets oranjeachtigs aan doet, ik vind het geweldig! En ook al deed ik verder niet veel mee aan de feestelijkheden, ik had toch mijn oranje shirtje aan 😀

 4. Een alternatieve route, kan zo rust gevend zijn.
  Een vogel heeft duidelijk het gedicht niet gelezen en wat achter gelaten.
  Ik hou het op: “land op in lucht”. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Wat leuk, hier in Leeuwarden heb je dat nu ook, weet niet of het er al was, of dat het met de Talentuin te maken heeft en dat het hier de Culturele Hoofdstad van Europa is dit jaar…

  X

 6. Vandaag is het hier een werkdag, maar volgende week dinsdag is iedereen vrij wegens “dag van de arbeid”. Maandag heb ik er maar bijgenomen.
  Voor zulke teksten stop ik ook, nieuwsgierig als ik ben.
  Leuk om met die gedichten een wandelroute te maken.

 7. Goede morgen Sjoerd, mooi gedicht en leuk om gedichten zo in een wandeling te verwerken. Ik wens je een fijne dag toe, koningsdag klinkt me nog steeds raar in de oren, ik heb zo lang koninginnedag gehad dat ik nog steeds aan die term moet wennen.

 8. als ik zoiets zie stop ik ook
  gedichten en korte teksten lees ik graag
  en dat over die feestdagen , dat klopt wel, ik moest meestal werken, en krijg in de week vrij, wat heb je daaraan?
  Een @->- voor jou.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.