Een eenvoudig trafohuisje in Voerendaal
Een eenvoudig trafohuisje in Voerendaal

Een eenvoudig trafohuisje in Voerendaal

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

In vergelijking met het trafohuisje van de vorige week is dit huisje in Voerendaal helemaal niets. Maar als je ze verzameld hoort het er wel bij. Het staat aan de Valkenburgerweg, dat is de weg tussen Heerlen en het toeristische Valkenburg. Voerendaal is een rustige gemeente, geen winkelstad of dorp, maar meer een woonstad met diverse kleine kernen waarvan Voerendaal zelf de grootste is.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

In de gemeente Voerendaal vinden we de volgende dorpskernen: Kunrade, Voerendaal,Klimmen, Ubachsberg, Ransdaal, Termaar, Weustenrade, Craubeek, Retersbeek, Colmont, Winthagen, Hellebeuk, Fromberg, Mingersborg en Kunderberg. Uiteraard zijn veel gebouwen in het zuiden van Limburg opgetrokken met Kunradersteen, vinden we een van de grotere wijngaarden aan de Fromberg, maar wat het meeste opvalt zijn het aantal kastelen in Voerendaal. Kasteel Cortenbach, Kasteel Puth, Kasteel Haeren, Kasteel Rivieren en Kasteelhoeve ’t Huiske. Zelf zou ik er het Hoenshuis ook bij pakken en Overst Voerendaal. Kasteel Terworm valt na de herindelingen nu onder Heerlen. Er is nog veel meer te zien in Voerendaal en daar kom ik geheid nog wel eens op terug.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

 1. Frank-103

  Klinkt als een erg leuk stukje Limburg, dat Voerendaal. Die kastelen zijn vast meer landhuizen, maar ook die kunnen zeer de moeite waard zijn.

 2. Kakel

  Toch vind ik dit trafohuisje vele malen mooier dan die saaie dozen die er bij ons staan. Vierkante blokkendozen zijn het, meer niet.
  Juist de afwisseling maakt de trafohuisjes zo leuk. Het valt me op dat ik er steeds meer oog voor krijg (-:

 3. Volgens mij heb je dat bij vrijwel elke verzameling wel eens … dat je denkt van “Tja, het is eigenlijk niks, maar ‘t hoort er nu eenmaal bij de collectie …”
  Maar ach, ze zijn er vast nog minder of lelijker dan deze … 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.