Jeep Wagoneer
Jeep Wagoneer

Jeep Wagoneer

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Jeep Wagoneer is eigenlijk de eerste SUV (Sports Utility Vehicle) die gebouwd is. De eerste in Europa gemaakte SUV, de Range Rover werd pas negen jaar later gebouwd. De Wagoneer werd door andere fabrieken voor Jeep gemaakt, door Kaiser Motors (1962 − 1971), daarna door American Motors (1971 − 1987), en de laatste rolde bij Chrysler (1987 − 1993) van de band. In tegenstelling tot de enige echte Jeep, die behoorlijk Spartaans is, was dit een zeer luxe wagen. En geschikt voor alle terreinen. De zescilinder met vierwielaandrijving stond zijn mannetje zowel op als naast de weg. Daarnaast mocht je er ook nog zo’n mooie glanzende caravan achter hangen. Als die maar niet zwaarder was dan 6 ton…

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze Wagoneer is in 1976 gebouwd. De auto’s zijn alleen nog maar tweedehands te krijgen, maar denk dan wel aan een bedrag van rond de 15.000 euro. Ik zag de wagen staan nadat ik een trafohuisje gespot had in Voerendaal, maar dat zien jullie morgen wel.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Kakel

    Zo’n zelfde soort auto rijdt bij ons in het dorp! Iedere keer als ik ‘m voorbij zie rijden, denk ik aan jou (-: Echt, niet verder vertellen…
    Lieve groet

  2. Frank-103

    Ik denk dat ik een bijbaantje moet zoeken voor de benzine, ik hoef zo’n auto niet. Een mooie Mazda mx5, daar geef ik dan liever mijn geld aan uit!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.